Τσίπρας: «Πολλοί με ‘γαργάλησαν’ για πρόωρες εκλογές»

Στο Ισραήλ για Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας

Κατά την διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με νέους για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, που διοργανώνεται από τον Στέλιο Κούλογλου, στο Θέατρο Κιβωτός, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απέκλεισε το σενάριο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα πραγματικότητα σήμερα, σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για την Ευρώπη, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα καθεαυτό και τον πλανήτη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχολίασε ότι μέσα σε αυτή την πενταετία υπήρξαν και μηνύματα ελπίδας, υπήρξαν όμως και πολλά αρνητικά γεγονότα και βρισκόμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε κρίσιμες επιλογές.

«Αν και πολλοί με έχουν ‘γαργαλήσει’ να κάνουμε εθνικές εκλογές την ίδια μέρα, αντιστέκομαι και δεν θα γίνει αυτό», τόνισε, για να υπογραμμίσει τη σημασία που έχουν οι επικείμενες ευρωεκλογές.

INTIME

«Οι μεγαλοεργοδότες συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κάποιος που ελέγχει αν εφαρμόζεται ο νόμος»

Η νεοφιλελεύθερη θέση ότι η ανταγωνιστικότητα επιτυγχάνεται μέσα από τη μείωση του εργασιακού και μισθολογικού κόστους, έχει αποδειχθεί απολύτως αναποτελεσματική σε όλον τον πλανήτη, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακόμα τόνισε μια από τις σημαντικότερες και λιγότερο γνωστές συγκρούσεις που πέτυχε, είναι ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Σημείωσε ότι με τον Νάσο Ηλιόπουλο ως επικεφαλής του ΣΕΠΕ «έγινε πραγματική και ουσιαστική δουλειά, οι μεγαλοεργοδότες συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει κάποιος που ελέγχει αν εφαρμόζεται ο νόμος» και έτσι άλλαξε η ζωή εκατοντάδων εργαζόμενων.

«Με τον μανδύα του αντισυστημισμού η άνοδος του εθνικισμού στην Ευρώπη»

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά την άνοδο δυνάμεων του εθνικισμού και της ακραίας δεξιάς στην Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι «αυτές έχουν ενδυθεί τον μανδύα του αντισυστημισμού, κάτι που όμως είναι μια απάτη».

Σχολίασε ότι «υλοποιούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στην οικονομία, όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία», φέρνοντας ως παράδειγμα τον Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία. «Θέλει να εφαρμόσει εργατική πολιτική που μας γυρίζει στον Μεσαίωνα», είπε. «Το ίδιο και ο ομοϊδεάτης του, ο Καγκελάριος της Αυστρίας», πρόσθεσε.

INTIME