Χαλκιδική: Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση

Χαλκιδική: Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση

Για την αποκατάσταση των ζημιών και την γρήγορη επιστροφή στην “κανονικότητα” παλεύουν κάτοικοι και φορείς στη Χαλκιδική μετά τη θεομηνία που έπληξε την περιοχή και στοίχισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους. 

Οι ζημιές που καταγράφονται είναι τεράστιες ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, το οποίο, όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έφερε τα περισσότερα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ΔΕΗ.

Η κακοκαιρία κατέστρεψε περισσότερους από 300 στύλους του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Στην υπόλοιπη χώρα τα προβλήματα έχουν αποκατασταθεί, ενώ στη Χαλκιδική η εικόνα σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ έχει ως εξής:

Στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της και στη χερσόνησο της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, πλην εξαιρέσεων, με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Στην Περιοχή μεταξύ Ν. Μουδανιών και Καλλικράτειας, η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέσης Τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς και ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης και διαχείρισης δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος έχουν μεταβεί στη Χαλκιδική για την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εξάλλου την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ), να απομακρύνονται και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή.