Α. Ευθυμίου: «Θετική η επιλογή Σακελλαροπούλου»

Α. Ευθυμίου: «Θετική η επιλογή Σακελλαροπούλου»
INTIME
Ως «θετική» χαρακτήρισε μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή “Απλά Επικίνδυνοι” η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ευθυμίου, την επιλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η κ. Ευθυμίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη επιλογή από τον Κ. Μητσοτάκη είναι ένα «μήνυμα αξιοκρατίας, καθώς η κ. Σακελλαροπούλου είναι καταξιωμένη νομικός». Σε ερώτηση για το αν… ενοχλήθηκαν οι βάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το πρόσωπο που επέλεξε ο πρωθυπουργός για ΠτΔ, η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι «υπήρξε θετική ανταπόκριση από τη βάση της ΝΔ. Είναι διαφορετικό, καταξιωμένο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συναινέσεις η εκλογή της από την πρώτη ψηφοφορία στέλνει και μήνυμα στον κόσμο ότι δεν λειτουργούμε διχαστικά».

«Θα προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα»

Αναφερόμενη στα ελληνοτουρκικά μετά και την επιβολή εμπάργκο όπλων στη Λιβύη που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η κ. Ευθυμίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι κινήσεις που έκανε ο Κ. Μητσοτάκης και το υπουργείο Εξωτερικών το προηγούμενο διάστημα, επιβεβαιώνουν ότι ως χώρα έχουμε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό την παρούσα χρονική στιγμή. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός, θα προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Πρόσφατα η κ. Ευθυμίου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννη Καλογερούδη και το διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Τόσκα, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών, που προέκυψαν μετά και την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΚΤΕΛ και ΟΑΣΘ. Η βουλευτής και δικηγόρος, τόνισε ότι «η παραχώρηση λεωφορείων στον ΟΑΣΘ, μέσω της σύμβασης που υπογράφηκε με το ΚΤΕΛ, αναμένεται να επιφέρει θετικές αλλαγές στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης», ενώ πρόσθεσε ότι: «η πρώτη ανάσα στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί τον Μάρτιο του 2020».

«Κοινή κατεύθυνση για το μετρό»

Για το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, η Άννα Ευθυμίου αποκάλυψε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., Νίκο Ταχιάο, προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την εξέλιξή του. «Θέλουμε το έργο να γίνει, θέλουμε τις αρχαιότητες, ωστόσο πρέπει να λειτουργήσουμε σε μία κοινή κατεύθυνση ώστε να γίνει επιτέλους το μετρό και να έχουν οι πολίτες το μέσο που τους αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ευθυμίου.

Oλόκληρη η συνέντευξη της κας. Ευθυμίου στον Flash 99.4 εδώ: