Αλλάζει η νομοθεσία για να παραμείνουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

ΠΑΟΚ – Ξάνθη: Θα τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών
Του Αλέξανδρου Σουλιώτη
Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να μην υποβιβαστούν ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη, μετά την απόφαση της ΕΕΑ αναμένεται να πάρει τις προσεχείς ημέρες η κυβέρνηση.

Στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα έγινε γνωστό ότι θα αλλάξει η κείμενη νομοθεσία, «ώστε να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές». Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ότι θα προβλεφθούν σαφώς ηπιότερες ποινές, προκειμένου η Ξάνθη και ο ΠΑΟΚ να παραμείθνουν στη Superleague. Να σημειωθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου έφτασε σε αυτή την απόφαση έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή, μετά και τις αντιδράσεις στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

Αναλυτικά τι είπε ο κ. Πέτσας που ανακοίνωσε και παράλληλα τη διαγραφή από τη ΝΔ του ευρωβουλευτή, Θ. Ζαγοράκη:

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο.

Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η Κυβέρνηση δεν εκβιάζεται.

Με απόφασή του Πρωθυπουργού, διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης».