“Ανεξήγητη και επονείδιστη” η αναβολή της δημοσιοποίησης της έκθεσης για τις παρεμβάσεις της Ρωσίας

Το γεγονός ότι η Βρετανία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα κοινοβουλευτική έκθεση για τη ρωσική παρέμβαση στη βρετανική πολιτική σκηνή είναι «ανεξήγητο και επονείδιστο», δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον  στο BBC. 
Η έκθεση της Επιτροπής Πληροφοριών και Ασφάλειας του βρετανικού κοινοβουλίου έχει λάβει την απαραίτητη έγκριση από τις υπηρεσίες Πληροφοριών, όμως ακόμη δεν λάβει άδεια από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για να δημοσιοποιηθεί, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου. 
Η έκθεση αυτή εξετάζει τις δραστηριότητες της Ρωσίας στη Βρετανία και περιλαμβάνει καταγγελίες για κατασκοπεία, παρέμβαση στις εκλογές, αλλά και στο δημοψήφισμα για το Brexit το 2016 . Οριστικοποιήθηκε τον Μάρτιο και παραδόθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στις 17 Οκτωβρίου, όμως η δημοσιοποίησή της αναμένεται την επομένη των εκλογών στη Βρετανία. 
Η Κλίντον, η οποία έχει κατηγορήσει τη Μόσχα ότι παρενέβη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ, όταν έχασε από τον Ντόναλντ Τραμπ, τόνισε ότι οι Βρετανοί έχουν δικαίωμα να δουν την έκθεση πριν πάνε να ψηφίσουν. 
«Πιστεύω ότι είναι ακατανόητο το γεγονός ότι η κυβέρνησή σας δεν θα δώσει στη δημοσιότητα μια κυβερνητική έκθεση για τη ρώσικη επιρροή. Ανεξήγητο και επονείδιστο», τόνισε στο BBC η Χίλαρι Κλίντον η οποία πραγματοποιεί περιοδεία στη Βρετανία για την προώθηση του βιβλίου του. 

 

©Πηγή: amna.gr