Αντιπολίτευση: Πώς αντιδρά για τη Σακελλαροπούλου

Αντιπολίτευση: Πώς αντιδρά για τη Σακελλαροπούλου
Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που μετά την πρόταση Μητσοτάκη να γίνει η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντέδρασαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του θα πάρει θέση μετά τη συνεδρίαση του κόμματος, όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, ενώ αύριο στις 15:00 θα διεξαχθεί συνεδρίαση και στο ΚΙΝΑΛ.
Κινητικότητα στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκαλεί η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προτείνει την πρόεδρο της ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι μία πρόταση ενωτική, υπερκομματική, προοδευτική. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να ψηφιστεί από το σύνολο των βουλευτών».

Μολαταύτα, σιγή ιχθύος προτίμησε να κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας πως οι επίσημες θέσεις του κόμματος θα γνωστοποιηθούν, αφότου ολοκληρωθεί η συνεδρίαση των κομματικών οργάνων.

“Σε αντίθεση με την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη που λειτούργησε εξαρχής με όρους επικοινωνιακής διαχείρισης και ευτέλισε το θεσμό του ΠτΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε το ζήτημα της εκλογής του ΠτΔ με όρους σοβαρότητας και θεσμικής υπευθυνότητας”, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδρουρου.

«Αυτό θα πράξουμε και τώρα, σε αντίθεση με κ. Μητσοτακη που ανακοίνωσε σήμερα την επιλογή του για αντιπερισπασμό στο φιάσκο με το Λιβυκό και το μεταναστευτικό. Θα συγκληθουν τα όργανα του κόμματος και στη συνέχεια ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα ανακοινώσει την στάση του κόμματος στο ζήτημα», σημείωσαν στη συνέχεια.

Αύριο το μεσημέρι στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, με στόχο να καθοριστεί η στάση του Κινήματος Αλλαγής. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΚΙΝΑΛ βλέπει θετικά αυτή την υποψηφιότητα. Ωστόσο κατά της επιλογής της κας. Σακελλαροπούλου για το αξίωμα της προέδρου της Δημοκρατίας είναι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.