Απ. Πάνας: «Το προσφυγικό είναι η μαύρη τρύπα της κυβέρνησης»

Απ. Πάνας: «Το προσφυγικό είναι η μαύρη τρύπα της κυβέρνησης»
“Επειδή το προσφυγικό – μεταναστευτικό το είχε βάλει στην προεκλογική του ατζέντα ο πρωθυπουργός, θεωρώ ότι είναι μαύρη τρύπα της κυβέρνησης”, δήλωσε στον αέρα της εκπομπής “Απλά επικίνδυνοι”, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας. Ο κ. Πάνας μίλησε στον Flash 99.4 για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, για την ελληνοτουρκική κρίση, για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ, καθώς και για το ζήτημα της επιλογής ΠτΔ.

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό

“Είναι ένα θέμα που βρίσκεται πρώτο στην ατζέντα των Ελλήνων και δυστυχώς δεν έχουμε ενημέρωση για το τί ακριβώς θέλει να κάνει η κυβέρνηση. Βλέπουμε ότι γίνονται συσκέψεις στο Υπουργείο Εσωτερικών, με βουλευτές και με περιφερειάρχες, και δεν έχουμε εικόνα του πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα. Πού θα γίνουν τα κλειστά κέντρα, πού θα μεταφερθεί αυτό το κομμάτι των προσφύγων και των μεταναστών, πώς θα υπάρξει διαχείριση και διαχωρισμός και τί κόκκινες γραμμές βάζουμε στην Ευρώπη για το ζήτημα αυτό; Υπάρχει μια γενική θολούρα και επειδή το είχε βάλει και στην προεκλογική του ατζέντα ο πρωθυπουργός, θεωρώ ότι είναι η μαύρη τρύπα της κυβέρνησης”.

Για την ελληνοτουρκική κρίση

“Το ότι έχουμε μια κρίση είναι δεδομένο. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα απ’ ό,τι προσπαθεί να μας τα παρουσιάσει η κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα είχαμε μια επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, με διθυραμβικές δηλώσεις από το επιτελείο του πρωθυπουργού. Κατ’ εμέ η επίσκεψη αυτή θα αξιολογηθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εμείς ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, καθώς είναι εθνικό το ζήτημα, όχι κομματικό. Μόνο με μια εθνική γραμμή θα μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε”.

Για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ

“Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια δημιουργική φάση, η οποία έχει δύο επίπεδα. Από τη μια είναι το άκρως κοινοβουλευτικό έργο που πρέπει να παράγει και από την άλλη πρέπει να προετοιμαστούμε για την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης που θα γίνει στις 13-14 Μαρτίου, για να καθοριστεί ένα είδος πολιτικού πλαισίου.

Εγώ δεν φοβάμαι για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ, γιατί έχω συμμετάσχει στις πιο δύσκολες εκλογικές διαδικασίες, στα χρόνια του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν μας αφήνει αδιάφορους, προκειμένου κι εμείς να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση για το πώς βλέπουμε τον προοδευτικό χώρο την επόμενη μέρα. Άρα θεωρώ πως έχουμε φύγει από την εσωστρέφεια”.

Για την επιλογή ΠτΔ:

“Δυστυχώς, με ευθύνη της κυβέρνησης έχουμε μια ονοματολογία τύπου μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου. Αυτό που γίνεται τους τελευταίους δύο μήνες είναι πολύ άσχημο και αποπροσανατολίζει από τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα. Έχουμε αναγάγει το ζήτημα της επιλογής προέδρου σαν το μείζον ζήτημα της χώρας. Είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Πάνας: