«Απασφάλισε» κατά του Ζέρβα ο Πέγκας!

«Απασφάλισε» κατά του Ζέρβα ο Πέγκας!
INTIME
«Πυρά» κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, εξαπέλυσε ο πρώην αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας.

Η ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Πέγκας ξεκινά με το hashtag «μαυρίλα» και κλείνει με το «back to black», δηλαδή «επιστροφή στη μαυρίλα», σε ελεύθερη μετάφραση.

Αρχικά, ο πρώην αντιδήμαρχος Τουρισμού παραθέτει κάποια αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κ. Ζέρβα:

«Ο νέος δήμαρχος δεν εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής της «διπλωματίας των πόλεων» του προκατόχου του, ούτε δείχνει διατεθειμένος να ταξιδέψει στη Βόρεια Μακεδονία εφόσον προσκληθεί…

…Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε υπουργός Εξωτερικών, ούτε Τουρισμού, ούτε εγώ πιστεύω τόσο πολύ στη διπλωματία των πόλεων. Αν θέλετε, είμαι και λίγο πιο ευαίσθητος σε πατριωτικά και εθνικά θέματα…».

«Τρομακτικές και ζοφερές απόψεις»

«Τον Κωνσταντίνο τον ξέρω, ξέρω τι απόψεις έχει και τι ικανότητες, μια και συν-υπήρξαμε για χρόνια στη διοίκηση του δήμου επί Γιάννη Μπουτάρη. Εσείς, όμως, πρέπει να τον γνωρίσετε, κυρίως εσείς που τον ψηφίσατε… Να διαβάζετε, λοιπόν, τις συνεντεύξεις του στα αθηναΪκά μέσα, για να μαθαίνετε τις τρομακτικές και ζοφερές απόψεις του για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης», αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Πέγκας και προσθέτει:

«Τουλάχιστον, ας τον προστατεύσουν οι σύμβουλοι του να μη λέει πράγματα που δεν στέκουν: …“Όσον αφορά τα ανοίγματα του τέως δημάρχου, τα θεωρεί δημόσιες σχέσεις του στο εξωτερικό”…

… και που τα αντικρούει η πραγματικότητα και η στατιστική. Του το είπα και από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου.

… “Βρείτε μου έναν Αμερικανό τουρίστα στη Θεσσαλονίκη. Η πόλη μας δεν υπάρχει στον χάρτη των Αμερικανών τουριστών”, λέει ο νέος δήμαρχος.

Τα στατιστικά της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (που δεν είναι και 100% πλήρη) λένε για τις διανυκτερεύσεις των Αμερικάνων στη Θεσσαλονίκη:

Το 2010 (προτού αναλάβουμε) ήταν 27.745 (6οι στην κατάταξη)

Το 2017 ήταν 87.998 (3οι στην κατάταξη)

Το 2018 ήταν 87.238 (3οι στην κατάταξη)

… “και επικαλείται, μεταξύ άλλων, μια προσωπική εμπειρία για να ενισχύσει την άποψή του ότι δεν υπήρξε για την πόλη ουσιαστικό όφελος”…

Είναι πραγματικά διαφορετική η πρόσληψη των γεγονότων, όταν πηγαίνεις στη Νέα Υόρκη και συναντάς μια ομογενειακή οργάνωση και τον σύνδεσμο φίλων του ΠΑΟΚ και φωτογραφίζεσαι με τον Πατούλη…

…κι άλλο όταν στο ταξίδι σου, όπως αυτό που κάναμε με τον τότε δήμαρχο Μπουτάρη τo 2016, συναντάς τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, το Γερουσιαστή John Sarbanes, το πανίσχυρο Board of Directors του Jewish-American Congress, τους αδελφούς Logothetis των Libra Group και Concordia, το Rockfeller Foundation, το German Marshall Fund, τους Bloomberg Associates, τη Google, τον Μαζάουερ και άλλους καθηγητές στο Columbia University, τον κ. Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Νιάρχος που επι τόπου εδωσε άλλα 10 εκατομ για το Μουσειο Ολοκαυτώματος στην πόλη, το Iδρυμα Onassis και τους New York Times. Ταυτόχρονα, ο τότε δήμαρχος έδωσε συνέντευξη στο δημόσιο ραδιόφωνο της Αμερικής, όπου τόλμησε να αποκαλέσει τον υποψήφιο τότε πρόεδρο Trump animal (=θηρίο ή αλλιώς ζώο), ενώ εμείς παρουσιάσαμε σε μικρή ομάδα πρακτόρων στα γραφεια του ΕΟΤ τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα τιμήθηκε ο τότε δήμαρχος με το βραβειο Δαμασκηνός από ελληνο-εβραϊκή οργάνωση και μας προσφέρθηκαν κλειστές ξεναγησεις στο Metropolitan Museum και στην Public Library της Νέας Υόρκης».