ΑΣΟΕΕ: Κλειστό από σήμερα το Πανεπιστήμιο

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ποιες σχολές κλείνουν
Λουκέτο από σήμερα ως τις 17 Νοέμβρη αποφάσισε να βάλει  η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) μετά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες σε εσωτερικούς χώρους του πανεπιστημίου που τελούσαν υπό κατάληψη.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες, ρούχα και υλικά για κάλυψη χαρακτηριστικών προσώπου, καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου, κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Η ανακοίνωση της Συγκλήτου της ΑΣΟΕΕ

«Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του. Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας. Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Σύγκλητος.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές του μήνα κοσμήτορας της ΑΣΟΕΕ δέχτηκε επίθεση από αγνώστους ενώ δύο ημέρες μετά επιτέθηκαν και σε δυνάμεις των ΜΑΤ, έξω από το Πανεπιστήμιο.

Δείτε όλες τις ειδήσεις εδώ