Αθ. Δρούγος: «Υβριδική απειλή για την Ελλάδα το μεταναστευτικό»

Αθ. Δρούγος: «Υβριδική απειλή για την Ελλάδα το μεταναστευτικό»
Ως υβριδική απειλή για την Ελλάδα χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Διεθνολόγος και Γεωστρατηγικός Αναλυτής, Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος μιλώντας στον Flash 99,4, πρόσθεσε πως «είναι προερχόμενη από την Τουρκία ή από κάπου αλλού».

Ο κ. Δρούγος επισήμανε επίσης πως «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση και πως, πρέπει να διασφαλιστεί η εθνική μας ασφάλεια».

Αναφορικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο έμπειρος Διεθνολόγος και Γεωστρατηγικός Αναλυτής, τόνισε πως «η πρώτη μέρα δεν “έβγαλε” κάτι θετικό για την Ελλάδα, πέρα από τις ωραίες εκφράσεις για την ελληνική οικονομία ή τη θετική διάσταση που υπάρχει στα ενεργειακά. Στη χθεσινή δεξίωση του Μάικλ Πενς και του Μάικ Πομπέο στον Κ. Μητσοτάκη βελτιώθηκαν κάπως τα πράγματα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να ακούει θετικές κουβέντες για την οικονομία, όμως σε μείζονα θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως με την Τουρκία, την ΑΟΖ, τον αγωγό EastMed και τη Λιβύη, δεν νομίζω να ειπώθηκε κάτι που θα πρέπει να μας ικανοποιήσει». Ο κ. Δρούγος επίσης, πρόσθεσε πως «οι καλές κουβέντες υπάρχουν, αλλά μη ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ανέκαθεν ακολουθούσαν ποντιοπιλατική στάση, οπότε ας είμαστε επιφυλακτικοί».

Για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Απαντώντας στους λόγους που ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή για την εξόντωση του  υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο κ. Δρούγος εξήγησε πως «αναλυτές έδωσαν 7 σχέδια στον Τραμπ για ενέργειες κατά του Ιράν. Το έκανε διότι μεταξύ άλλων έχει κατηγορηθεί γιατί δεν έχει δράσει εδώ και 7-8 μήνες σε προκλήσεις των Ιρανών που έχουν γίνει στη Σαουδική Αραβία και γιατί θέλει να δείξει ότι το κόμμα του ενεργεί μέσα στο διεθνές γίγνεσθαι κατά εχθρών. Πιστεύω ότι πιέστηκε».

Όλα όσα είπε ο Αθανάσιος Δρούγος στον Flash 99,4: