Ατομικό ρεκόρ με 4.65μ από την Πόλακ στο επί κοντώ

Ατομικό ρεκόρ με 4.65μ από την Πόλακ στο επί κοντώ

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε η Ελένη Πόλακ στην ημερίδα του Αγίου Κοσμά, αφού συνδύασε το ντεμπούτο της στη σεζόν με άλμα στα 4.65μ, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας.

Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη έκανε ένα άκυρο στα 4.20μ κι έπειτα πέρασε με την πρώτη τα 4.35μ, 4.45μ, 4.55μ και 4.65μ για να βελτιώσει δύο φορές το ρεκόρ της (είχε 4.50μ). Η Πόλακ στη συνέχεια δοκίμασε δύο φορές στα 4.70μ, όπου είχε καλές προσπάθειες, ενώ επέλεξε να αφήσει το τρίτο της άλμα.

Η αθλήτρια πλέον έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ακόμη και το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 4.70μ. «Από την περασμένη σεζόν ήμουν σε θέση να κυνηγήσω αυτά τα ύψη. Για διάφορους λόγους δεν το κατάφερα. Σήμερα ήρθα σχετικά χαλαρή και αυτό ήταν υπέρ μου. Τα άλματα βγήκαν πολύ καλά και πλέον ελπίζω στους επόμενους αγώνες να ξεπεράσω και τα 4.70μ», είπε αρχικά η Πόλακ και συμπλήρωσε: «Ο στόχος μου για τη χρονιά είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θέλω να είμαι εκεί και να κυνηγήσω μια καλή θέση στον τελικό. Εννοείται πως αν καταφέρω και εξασφαλίσω συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι κάτι σπουδαίο για εμένα». 
 

©Πηγή: amna.gr