Χ. Γιαλαμάς: «Να μπει security στο ΚΥΤ Φυλακίου»

Χ. Γιαλαμάς: «Να μπει security στο ΚΥΤ Φυλακίου»
Θετικές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μιλώντας στον flash99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι».

Ο κ. Γιαλαμάς είπε η εξαγγελία της κυβέρνησης για την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων ήταν πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας και της Ένωσης Συνοριοφυλάκων.

«Με τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης που ιδρύθηκαν το 1999 και το 2000 προσπαθούμε να διαχειριστούμε και να καταπολεμήσουμε αυτές τις ροές. Έχουν να γίνουν προσλήψεις 19- 20 χρόνια. Βέβαια ,είχαμε ενίσχυση από άλλες περιοχές της χώρας μας» ανέφερε και πρόσθεσε πως θα είναι πολύ μεγάλη ανάσα καθώς, όπως είπε , «έχουμε διαρκή άτυπο πόλεμο εδώ πάνω και το τελευταίο διάστημα είναι εκρηκτική η κατάσταση σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού».

Όπως τόνισε δεν υπάρχει έλεγχος από Τουρκία. «Όταν η Τουρκία αποφασίσει και ανοίξει τις κάνουλες έρχονται όλες αυτές οι ροές». Επεσήμανε πως «Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε και η Ελλάδα και η Τουρκία και η ΕΕ ώστε να χτυπηθούν τα κυκλώματα διακινητών που ξεκινούν μέσα από την Τουρκία και τα πλοκάμια τους εξαπλώνονται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλη την Ευρώπη»

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου χαρακτήρισε θετική την εξαγγελία της κυβέρνησης για διαχωρισμό του πρόσφυγα από τον παράνομο μετανάστη και επανέλαβε το αίτημα για να μπει security στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου καθώς η Ελληνική αστυνομία έχει επωμιστεί όλη τη διαχείριση, μεταγωγές, φύλαξη κέντρων”.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά