Χαλκιδική: «SOS» εκπέμπει η Ολυμπιάδα

Χαλκιδική: «SOS» εκπέμπει η Ολυμπιάδα
Του Αντώνη Τσολναρά
Δεκάδες προβλήματα και ζημιές προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που «σαρώνουν» τα τελευταία 24ωρα τη Χαλκιδική.

Η σφοδρή κακοκαιρία που «χτύπησε» αρκετές περιοχές του νομού, είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν κάτοικοι και να πλημμυρίσουν επαρχιακοί δρόμοι λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα η περιοχή της Ολυμπιάδας, στη Χαλκιδική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Politik.gr, ορμητικά νερά από χειμάρρους είχαν κατακλείσει νωρίτερα την είσοδο στην Ολυμπιάδα (στο τμήμα του δρόμου από τον Σταυρό). Ο δρόμος άνοιξε, ωστόσο η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι πολύ δύσκολη. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως οι έντονες βροχοπτώσεις παρέυσαν πέτρες, πρανή, φερτά υλικά σε δρόμους, αυλές και σπίτια, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει προχωρήσει ήδη στη μεταφορά σε ασφαλές σημείο τεσσάρων κατοίκων.

Επί ποδός είναι όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, μηχανήματα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της αστυνομίας και υπάλληλοι δήμων και την τελευταία ώρα γίνεται καταγραφή των ζημιών, καθώς και έλεγχος για το πού χρειάζεται επέμβαση.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε τις τελευταίες ώρες 18 κλήσεις για άντληση υδάτων στην περιοχή της Αρναίας κι επιχείρησε με τρία συνεργεία σε 10 από αυτές, στην Ιερισσό δέχθηκε 6 κλήσεις και επιχείρησε για αντλήσεις σε δύο, καθώς και προχώρησαν σε δύο κοπές δέντρων.

Αποκατάσταση των δρόμων

Στο μεταξύ, με νεότερη ενημέρωσή της η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε ότι αποκαταστάθηκαν τα δύο από τα τρία σημεία στους επαρχιακούς δρόμους της Χαλκιδικής στα οποία το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Η διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, συνεχίζεται όμως στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού, στο ύψος των Πλανών (31ο χιλιόμετρο).

Σε αρκετά τμήματα του επαρχιακού δικτύου, κυρίως της Βόρειας Χαλκιδικής κατά διαστήματα χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών καθώς είχαν υπερχειλίσει χείμαρροι και ο ποταμός Χαβρίας.