Χρ. Μπουκώρος: Υβριδικός πόλεμος από Ερντογάν

«Ο έξυπνος άνθρωπος και αντιλαμβάνεται τα λάθη του και τα διορθώνει» δήλωσε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Μπουκώρος σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού για την επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης.

Ο βουλευτής Μαγνησίας χαρακτήρισε «επιτυχία» την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου γεγονός που αποδεικνύεται, όπως είπε, από το ότι «όπως δηλώνουν οι πολιτικές δυνάμεις θα εκλεγεί με πολύ μεγάλη πλειοψηφία».

Όπως υπογράμμισε «Αυτό διασφαλίζει ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας, εθνικής ενότητας και συνεννόησης στα κορυφαία ζητήματα. Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποφύγει τη ψήφιση της κ. Σακελλαροπούλου δείχνει την ισχύ της πρότασης».

Όσον αφορά στο μεταναστευτικό- προσφυγικό ο κ. Μπουκώρος είπε πως πρέπει να εφαρμόσουμε μία αυστηρή πολιτική ως προς την τήρηση των πλαισίων που έχουν τεθεί.

«Βρισκόμαστε σε έναν υβριδικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει ο κ. Ερντογάν ο οποίος ανοιγοκλείνει τις στρόφιγγες των  μεταναστευτικών ροών κατά το δοκούν και κατά τα συμφέροντα του. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Όσον αφορά στην επίσκεψη του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα σημείωσε πως η «Η Ελλάδα δεν είναι απαθής, δεν είναι αμέτοχη, έχει πραγματοποιήσει έναν διπλωματικό μαραθώνιο τον τελευταίο καιρό μετά την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας- Λιβύης. Το αν θα συμμετέχουμε ή όχι στη Σύνοδο του Βερολίνου δεν εξαρτάται από εμάς όμως η Ελλάδα οφείλει να κάνει αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει και αυτό κάνει ο πρωθυπουργός».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Χρήστος Μπουκώρος: