Δωρεές του συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Δωρεές του συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» και του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

   Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στην προ ολίγων ημερών ανοιχτή πρόσκληση για δωρεές, του διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Ρούφου.

   Ήδη το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Συναφών Επαγγελμάτων (καφέ-εστίαση) και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου, «ΣυνεχίΖΩ», γνωστοποίησαν την απόφασή τους για δωρεά μασκών, αναπνευστήρων, νεφελοποιητών και αναλώσιμων υλικών.

   Ειδικότερα το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θα προχωρήσει, την Παρασκευή σε δωρεά, σε δύο κλινικές του νοσοκομείου, αναλώσιμων υλικών αξίας 2.000 ευρώ, πέντε μασκών και δύο νεφελοποιητών εισπνεόμενων φαρμάκων. Οι δύο μάσκες, κατάλληλες για σύνδεση σε αναπνευστήρα πίεσης-όγκου θα δοθούν στη ΜΕΘ, ενώ οι τρεις μάσκες για σύνδεση με συσκευή Bipap και οι νεφελοποιητές, στην Πνευμονολογική κλινική.

   Σε σχετική ανακοίνωσή του το Σωματείο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τη στιγμή που η περιοχή μας, όπως και η παγκόσμια κοινότητα πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, με το βλέμμα στραμμένο στους συνδημότες μας, προχωράμε στη δωρεά… δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την ευγνωμοσύνη και τη συμπαράστασή μας στις δύσκολες στιγμές που περνάει το σύστημα υγείας της χώρας μας και βοηθώντας στο ελάχιστο το έργο των ιατρών και του συνόλου του προσωπικού…», ενώ σημειώνει πως τα προσφερόμενα είδη είναι της εταιρίας PHILIPS RESPIRONICS και η προμήθειά τους έγινε με τη βοήθεια της εταιρίας WELCARE Μ. Νικολαΐδης και Σία Ο.Ε.

   Από την πλευρά του ο Σύλλογος Καρκινοπαθών «ΣυνεχίΖΩ» αναφέρει πως η απόφαση της δωρεάς δύο ή και τριών αναπνευστήρων για τον εξοπλισμό της ΜΕΘ ή όπου κριθεί αναγκαίο από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ελήφθη «σταθμίζοντας τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και θέλοντας να συμβάλλουμε κι εμείς στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας». «Προτιθέμεθα αξιοποιώντας δωρεές προς το σύλλογο καθώς και χρήματα από το αποθεματικό μας, ν’ αγοράσουμε άμεσα και να δωρίσουμε στο ΠΓΝΑ, δύο ή και τρεις αναπνευστήρες… Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε κι εμείς, με όποιες δυνάμεις έχουμε, ώστε να χαρίσουμε “ανάσα”, σ’ αυτούς που τη χρειάζονται» προσθέτει.

Λαμπρινή Παπαδημητρίου

©Πηγή: amna.gr