Εκδήλωση στον Πειραιά, για την πρόληψη της υγείας και τη συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας από ΚΟ.Δ.Ε.Π και Ο.Π.Α.Ν

Εκδήλωση στον Πειραιά, για την πρόληψη της υγείας και τη συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας από  ΚΟ.Δ.Ε.Π και Ο.Π.Α.Ν

Εκδήλωση με θέμα «Πρόληψη της Υγείας και Ατομική Φροντίδα»,  διοργανώνει η κοινωφελής δημοτική επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) σε συνεργασία με τον οργανισμό πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.), το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συλλογή ειδών ατομικής φροντίδας, όπως σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, πάνες κ.ο.κ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, τα οποία θα δοθούν σε ωφελούμενες οικογένειες της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Την ημέρα της εκδήλωσης, ειδικοί από τον χώρο της υγείας θα αναπτύξουν ομιλίες για την πρόληψη της υγείας, θα ενημερώσουν το κοινό για έναν τρόπο ζωής που θα θωρακίσει την υγεία του.
Συγκεκριμένα, ομιλητές της εκδήλωσης  είναι οι :

Αγρανιώτης Μιχάλης – οδοντίατρος, πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, αντιπρόεδρος δημοτικού συμβουλίου)
Σεληνίδου Αγγελική – οδοντίατρος, διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ.  προϊσταμένη τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών δήμου Πειραιά, υπεύθυνη δήμου Πειραιά, υπεύθυνη της επιτροπής Προληπτικής Ο.Σ.Π.
Βίτσας Γεώργιος – καρδιολόγος, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής της Βιοκλινικής Πειραιά, γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, δημοτικός σύμβουλος
Λάμπρου Ειρήνη – βιοπαθολόγος, επιμελήτρια του Β΄ μικροβιολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Μεταξά»
Φασάκη Μαρία – κλινική ψυχολόγος
Γιορδαμλή Μαρία – μαία, νοσηλεύτρια, καθηγήτρια του τομέα Υγείας στο ΙΕΚ ‘Αλφα
Παγώνα Ηρώ – διαιτολόγος, καθηγήτρια του τομέα Υγείας στο ΙΕΚ ‘Αλφα

Ο πρόεδρος της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Πειραιά, Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε σχετική δήλωση, ανέφερε πως διαρκής στόχος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι η στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών και τόνισε: «Έχοντας δει την άμεση ανταπόκριση των πολιτών σε ανάλογες δράσεις, απευθύνουμε κάλεσμα συνεισφοράς και αλληλεγγύης σε δημότες, φορείς και συλλόγους, προκειμένου να προσφέρουν σε αυτόν τον κοινωνικό σκοπό».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του οργανισμού πολιτισμού, αθλητισμού, νεολαίας του δήμου Πειραιά, Ιωσήφ Βουράκης, τόνισε σε δήλωσή του, πως ο Ο.Π.Α.Ν. στηρίζει πάντα πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, λέγοντας πως είναι σημαντικό να συμβάλουμε όλοι, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότερα είδη ατομικής φροντίδας. 

Β.Π.

©Πηγή: amna.gr