ΕΛΑΣ: Ψάχνουμε «Αικ. Κελέση» και «Μάξ. Σαράφη»

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη μη παρουσία της προστατευόμενης μάρτυρα «Αικατερίνης Κελέση» στην ΓΑΔΑ η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας αναφέρει ότι τόσο η «Κελέση» όσο και ο «Μάξιμος Σαράφης» αναζητούνται μετά τα εντάλματα που εκδόθηκαν για βίαιη προσαγωγή.

Επίσης οι αρχές ξεκαθαρίζουν ότι τα μέτρα προστασίας των μαρτύρων προβλέπουν μόνο την χρήση των κωδικών τους ονομάτων και ότι την παρακολούθηση ή τη φύλαξή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας έχει ως εξής:

Από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αναζητούνται, με βάση εντάλματα βίαιης προσαγωγής της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι μάρτυρες με τις κωδικές ονομασίες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση».

Διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις της Εισαγγελίας Εφετών και τις εντολές της Εισαγγελίας Διαφθοράς, τα μέτρα προστασίας των παραπάνω προσώπων, των οποίων επιλαμβάνεται η Αστυνομία, αφορούν μόνο στη χρήση των παραπάνω κωδικών ονομασιών, αντί των πραγματικών στοιχείων ταυτότητάς τους καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέτρο, ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης ανωνυμία τους.

Κατά συνέπεια στα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την Αστυνομία δεν περιλαμβάνονται ούτε η φύλαξη, ούτε κάθε άλλου είδους παρακολούθηση των μαρτύρων.

Η Αστυνομία παραμένει σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές των οποίων τις εντολές εφαρμόζει.