Επιστολή Κόε στον ΣΕΓΑΣ για θέματα θητειών και ηλικιών

Επιστολή Κόε στον ΣΕΓΑΣ για θέματα θητειών και ηλικιών

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε, με επιστολή του στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου, εξηγεί τη θέση της World Athletics (IAAF) για τα θέματα θητειών και ηλικιών στα συμβούλια των ομοσπονδιών.

Για το θέμα είχε ενημερωθεί ο Βρετανός παράγοντας προσωπικά, στη συνάντηση που είχε στο Ταλίν με τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δημάκο, αλλά και με επίσημη επιστολή, για την πρόθεση της ελληνικής Κυβέρνησης να παρέμβει με νομοθεσία σε ζητήματα ομοσπονδιών, που προβλέπονται ρητά από το καταστατικό της World Athletics.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της World Athletics, αναφέρει ότι δεν έχει εισαχθεί στο καταστατικό κανένα όριο ηλικίας για τα μέλη και τον πρόεδρο των ΔΣ των ομοσπονδιών. Επίσης, το καταστατικό ορίζει το ανώτερο όριο θητειών τόσο για τις θέσεις των μελών συμβουλίου, όσο και του προέδρου, το οποίο είναι τρεις θητείες, αλλά ειδικά ο πρόεδρος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να υπηρετήσει για 5 θητείες το ανώτερο.

Επίσης στο καταστατικό της World Athletics προβλέπεται, ότι οποιοδήποτε μέλος του Συμβουλίου είχε υπηρετήσει ως μέλος του συμβουλίου για μία ή περισσότερες θητείες προ του Συνεδρίου του 2019, έχει δικαίωμα σε δύο επιπλέον θητείες στο συμβούλιο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των θητειών που είχε ήδη. 

©Πηγή: amna.gr