Ερντογάν σε Αθήνα:Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον

Ερντογάν: Η κρίση στη Λιβύη δεν μπορεί να επιλυθεί με στρατιωτικά μέσα
«Ας μην ασχολούμαστε ο ένας με τον άλλον. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα σας συμβεί το παραμικρό από εμάς», είπε μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας πως αυτό είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της πτήσης από την Αλγερία στη Ζάμπια ο Τούρκος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους όσον αφορά στο θέμα της Λιβύης ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

«Τι δουλειά έχεις εσύ με τη Λιβύη; Πού είναι η Ελλάδα; Πού είναι η Λιβύη; Εξάλλου, στην υφαλοκρηπίδα οι παράκτιες ζώνες πρέπει να βλέπουν η μία την άλλη. Έρχεται να μας πει ότι η Κρήτη είναι ηπειρωτική χώρα για αυτούς. Πώς να το δεχτούμε αυτό;» είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντίρι, οι δύο άντρες «συζήτησαν την ανάγκη να σταματήσει κάθε ξένη εμπλοκή αλλά και να διατηρηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη» και πρόσθεσε πως «συμφώνησαν ότι πρέπει να σταματήσει η βία στο Ιντλίμπ της Συρίας».

 

Παράλληλα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Νείπε πως ο Αμερικανός πρόεδρος «τόνισε την ανάγκη Τουρκία και Ελλάδα να επιλύσουν τις διαφορές τους στην ανατολική Μεσόγειο».

Δείτε εδώ τη ροή ειδήσεων: