Εύοσμος: Ξεκινά η απολύμανση για την ψώρα στα σχολεία

Του Αντώνη Τσολναρά
Κλειστά παραμένουν σήμερα πέντε σχολεία στον Εύοσμο μετά την εμφάνιση ψώρας σε δύο αδέλφια μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσης των κτιρίων.

Στο σχολικό συγκρότημα που σημειώθηκαν τα κρούσματα ψώρας στεγάζονται τρία δημοτικά σχολεία, το 5ο, το 8ο και το 20ο και παράλληλα στεγάζονται και δύο νηπιαγωγεία, το 1ο και το 5ο.

Για το θέμα μίλησε και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για  «μεμονωμένο» φαινόμενο» και πως «δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας».

Οι διευθυντές των σχολείων ενημέρωσαν τους γονείς την Τρίτη για την εμφάνιση ψώρας και γι’αυτό το λόγο αποφασίστηκε το λουκέτο για τρεις μέρες τα τέσσερα τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία που υπάρχουν στο χώρο για να γίνουν οι εργασίες απολύμανσης. Σήμερα έκλεισε και το τελευταίο σχολείο το 5ο Δημοτικό, προκειμένου να γίνει κι εκεί απολύμανση, καθώς ο δεύτερος μαθητής πηγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο.

Βέβαια θέση για το ζήτημα πήρε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ου Δημοτικού, και με ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων «μετά την υπερβολική αναστάτωση που δημιουργήθηκε, δεν θα λειτουργήσει καθόλου το σχολείο. Με ψυχραιμία και υπευθυνότητα αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που παρουσιάζονται με γνώμονα πρώτα από όλα την υγεία των παιδιών μας που είναι αδιαπραγμάτευτη, αλλά και την ομαλή λειτουργία του σχολείου και της οικογενειακής γαλήνης στα σπίτια μας και τίποτα άλλο».

Γονείς μιλώντας την Πέμπτη στον Flash 99,4 και στο Politik.gr ανέφεραν ότι είναι αρκετά φοβισμένοι σχετικά με τα δύο κρούσματα, ενώ δήλωσαν επίσης ότι ακόμη και μετά την απολύμανση δεν ξέρουν αν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Στο σημείο δεν βρίσκεται κανείς άλλος πέρα απ’ μερικούς γονείς και το συνεργείο του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και τη Δευτέρα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το θέμα. Η επιθυμία όλων είναι να επιστρέψουν κανονικά τα παιδιά στα σχολεία, ενώ ο άνθρωπος που επιμελείται την απολύμανση δήλωσε στο Politik.gr ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, «θα είναι απολύτως ασφαλές».

Δείτε τη ροή ειδήσεων: