Φ. Γεννηματά: Ποιον “φωτογραφίζει” για ΠτΔ

Φ. Γεννηματά: Ποιον φωτογραφίζει για ΠτΔ
«Ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης», προτείνει η Φώφη Γεννηματά, να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Δημοκρατίας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής φωτογράφισε συγκεκριμένα πρόσωπα, και “έκαψε” κάποια άλλα, τονίζοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έχει την ευκαιρία να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο”.

“Μέσα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, μετά από δέκα χρόνια πόλωσης, διχασμού, με ευθύνη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που καθυστέρησε την έξοδο από την κρίση, έχει έρθει η ώρα να γυρίσουμε σελίδα, να αλλάξει τρόπο λειτουργίας το πολιτικό σύστημα. Έχει την ευκαιρία ο κ. Μητσοτάκης, με την επιλογή του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, να δείξει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει στον τόπο. Με ένα πρόσωπο από την παράταξή μας που στάθηκε δημόσια απέναντι σε αυτές τις λογικές, ένα πρόσωπο που με κάθε τρόπο ήταν παρών στα χρόνια της κρίσης”.

“Ευθύς εξαρχής έχω τονίσει ότι η αναγκαία ισορροπία στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος, και η προοπτική της Εθνικής Συνεννόησης, απαιτούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα εκλέξει η Βουλή, να προέρχεται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Η θέση μας αυτή δεν αποτελεί προϊόν κομματικής περιχαράκωσης ή παραταξιακής ιδεοληψίας. Πηγάζει από την ειλικρινή πίστη μας στο θεσμικό βάρος του ρόλου που μπορεί και πρέπει να επιτελεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του Συντάγματος”.

“Αποτελεί εξάλλου παράδοση των τελευταίων δεκαετιών να προέρχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την άλλη παράταξη από αυτή που κυβερνά και τον προτείνει. Αν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει να αξιοποιήσει την λευκή επιταγή που του παρέδωσε ο κ. Τσίπρας με την Συνταγματική Αναθεώρηση και να εκλέξει ΠτΔ με βάση μόνο την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία και τις εσωκομματικές διευθετήσεις της ΝΔ, τότε θα μας βρει απέναντι. Και σ’ αυτή την περίπτωση θα έχουμε τη δική μας πρόταση προσώπου με τα χαρακτηριστικά που προανέφερα”.

“Όποιος δεν πληροί τις προδιαγραφές που έθεσε η κα. Γεννηματά, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από το ΚΙΝΑΛ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «έκαψε» τα ονόματα της Μαρίας Δαμανάκη, του Τάσου Γιαννίτση και της Μαρίας Ευθυμίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν ανέφεραν πως η κα. Γεννηματά «φωτογράφισε» τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Ωστόσο, τα δύο χαρακτηριστικά που ανέφερε, ταιριάζουν επίσης με την Άννα Διαμαντοπούλου, όπως επίσης και με τον Λουκά Παπαδήμο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, η κ. Γεννηματά «σήμερα περισσότερο «έκαψε» ονόματα, παρά «φωτογράφισε» πρόσωπα».