Φεύγει ο Κούμπιτσα από τη Williams

Παρελθόν από το δυναμικό της Williams θα αποτελέσει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας σεζόν στη Φόρμουλα 1, καθώς η βρετανική ομάδα επιβεβαίωσε σήμερα (19/9) ότι ο Πολωνός οδηγός αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος του 2019.

Ο Κούμπιτσα επέστρεψε φέτος στη Φόρμουλα 1 ως οδηγός αγώνων ύστερα από οκταετή απουσία, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε σε αγώνα Ράλι το 2011, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί μερικό ακρωτηριασμό στον δεξιό πήχη. Ο Πολωνός, ο οποίος αποκάλυψε στο παρελθόν ότι -πριν το ατύχημά του- είχε συμφωνήσει να «τρέξει» με τη Ferrari το 2012, επέστρεψε στη Φόρμουλα 1 το 2018, όντας αναπληρωματικός πιλότος και οδηγός εξέλιξης της Williams.

Δημιούργησε αίσθηση ενόψει της σεζόν του 2019, καθώς η βρετανική ομάδα του έδωσε θέση οδηγού αγώνων πλάι στον πρωταθλητή της Φόρμουλα 2, Τζορτζ Ράσελ.

Ο Κούμπιτσα έχει πάρει τον μοναδικό βαθμό της Williams στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα δεν διάγει καλή σεζόν. Ταυτόχρονα ο Ράσελ έχει πραγματοποιήσει στα δοκιμαστικά καλύτερες εμφανίσεις από τον Κούμπιτσα και στα 14 γκραν πρι της Φόρμουλα 1 που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα ο Πολωνός να επιβεβαιώσει στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου (22/9) αγώνα στη Σιγκαπούρη ότι η «παραμυθένια» επιστροφή του στη Φόρμουλα 1 θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.