Γ. Σαρίδης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αμυντική στάση – δεν κάνει επίθεση”

Γ. Σαρίδης:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης και έχει αμυντική στάση αντί να κάνει επίθεση”, δήλωσε ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σαρίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Απλά επικίνδυνοι”, μέσα από τη συχνότητα του “Flash 99.4”. Ο κ. Σαρίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εικόνα της Θεσσαλονίκης, στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και στην καταβαράρθωση της Ένωσης Κεντρώων.

“Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παραγωγική”

Σε ερώτηση σχετικά με το αν τελικά θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ στο προσκήνιο της κεντροαριστεράς, ο κ. Σαρίδης τοποθετήθηκε ως εξής: “Δεν είναι μόνο αυτά τα δύο. Είναι και το Μέρα25. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έχει κάποια εσωτερικά προβλήματα και δεν έχει βρει έναν σωστό βηματισμό για να κάνει αξιόλογη αντιπολίτευση. Και έχει να αντιμετωπίσει στα δεξιά του το ΠΑΣΟΚ και στα αριστερά του το Μέρα25. Είναι αξιωματική αντιπολίτευση με ένα αξιόλογο ποσοστό πάνω από 30%, το οποίο θα μπορούσε υπό διαφορετικές συνθήκες, να οδηγήσει το κόμμα αυτό σε μια μελλοντική διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή όμως τη στιγμή δέχεται πιέσεις από ΠΑΣΟΚ και Μέρα25 και σύρεται σε μια γραμμή αντιπολίτευσης η οποία δεν είναι παραγωγική. Έχει πέσει στην παγίδα της κυβέρνησης, η οποία αναδεικνύει θέματα που πλήττουν την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ και έχει περάσει σε μια αμυντική στάση, αντί να κάνει επίθεση”.

“Η Ένωση Κεντρώων δεν έπεισε τον κόσμο. Όλη η ευθύνη είναι του προέδρου”

Ο κ. Σαρίδης μίλησε και για την κατάρρευση της Ένωσης Κεντρώων, αποδίδοντας το βάρος της ευθύνης στον πρόεδρο του κόμματος, τον κ. Βασίλη Λεβέντη. “Η Ένωση Κεντρώων δεν μπόρεσε να πείσει τον κόσμο για τις προθέσεις της. Δεν μπόρεσε να οργανωθεί, δεν είχε δομές, δεν μας είχε επιτρέψει την οργάνωση και ο πρόεδρος του κόμματος. Άρα δεν μπορέσαμε στα τέσσερα χρόνια να δημιουργήσουμε στελέχη και ακροατήριο. Η προσπάθεια των βουλευτών δεν βασίζονταν σε υγιείς βάσεις. Όλη η ευθύνη είναι του προέδρου. Και μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όταν γύρισε στις κάμερες για να χαρακτηρίσει τον ελληνικό λαό ηλίθιο, εμένα με οδήγησε στην έξοδό μου. Δεν είχε καταλάβει το μέγεθος των ευθυνών του”.

“Η πόλη θα αλλάξει, θα αναπτυχθεί και θα πάρει μια ανάσα”

Τέλος, ο κ. Σαρίδης τόνισε πως όσον αφορά το μέλλον της Θεσσαλονίκης, είναι πολύ αισιόδοξος. “Είμαι πολύ αισιόδοξος για την Θεσσαλονίκη. Τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει η εικόνα της πόλης πραγματικά. Για την εικόνα της μιζέριας και της φτώχειας που παρουσίαζε τα τελευταία χρόνια φταίει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αν εξαιρέσουμε την ένστασή μου για το μετρό, τα πράγματα δείχνουν πως και με την πώληση του λιμανιού, αλλά και με τα άλλα project που ετοιμάζονται, θα αναπτυχθεί η πόλη και θα πάρει μια ανάσα”.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Σαρίδης εδώ: