Γιαννούλης: “Κτηνωδία να ψήνεις χοιρινό δίπλα σε Hot Spot”

Γιαννούλης:
Βαρύτατους μύδρους εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, κατά του συλλόγου Βόρειας Ελλάδος, που ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή των Διαβατών, έκανε πρόσκληση για γλέντι με κατανάλωση χοιρινού και αλκοόλ έξω από το Hot Spot. Για “Ντροπή και κτηνωδία” έκανε λόγο ο βουλευτής, αναφέροντας ότι η πράξη αυτή θα πρέπει να καταγγέλεται από κάθε Έλληνα “ως σαδισμός απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης”.

«Η ακροδεξιά ρητορεία δια στόματος βουλευτών της ΝΔ δεν έχει τέλος. Τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, προσέφερε απλόχερα κάλυψη στους ακροδεξιούς διοργανωτές του “μπάρμπεκιου με χοιρινό και άφθονο αλκοόλ” έξω από δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά», σημείωσε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

“Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ εκεί; Ελπίζω αυτοί που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία”!

«Θέλω να σας ρωτήσω αν λαμβάνονται πρόνοιες για νέου τύπου συμπεριφορές πολιτικές και ποινικές ταυτόχρονα, τις οποίες βλέπουμε να παρελαύνουν μπροστά από τα μάτια μας και τις τελευταίες ώρες. Ξέρω ότι νομικά μπορεί να μην είναι τεκμηριωμένο ή σχετικό αλλά δεν ξέρω σε τι κατηγορία του Ποινικού Κώδικα να εντάξω αυτούς που οργανώνουν στην Θεσσαλονίκη μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ απέναντι σε προσφυγικές δομές. Δεν ξέρω αν το καλύπτει ο Ποινικός Κώδικας αλλά ξέρω ότι είναι ντροπή για κάθε άνθρωπο. Δεν ξέρω αν αυτός ο σαδισμός είναι ποινικά κολάσιμος, αλλά από κάθε Έλληνα δημοκράτη πολίτη θα πρέπει να καταγγέλλεται ως σαδισμός και κτηνωδία απέναντι σε ανθρώπους συγκεκριμένης θρησκευτικής πίστης . Ναι κ. Πλεύρη κτηνωδία. Δηλαδή τώρα παίζουμε με τις λέξεις; Κατά τύχη οργανώθηκε μπάρμπεκιου με χοιρινό και αλκοόλ; Πιστεύετε ότι έγινε τυχαία; Ελπίζω οι υπόλοιποι που μας ακούν να κατανοούν ότι δεν έγινε τυχαία»!

“Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων”;

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ενέργεια του συλλόγου, ανέφερε τα εξής: «Να υπενθυμίσω ότι στην Ελλάδα επιτρέπεται η κατανάλωση χοιρινού και υπό προϋποθέσεις αλκοόλ. Δεν μπορεί να έρθει υπήκοος τρίτης χώρας και να επιβάλλει τις απόψεις του. Είναι απαράδεκτη η τοποθέτηση σας κ. Γιαννούλη γιατί περιορίζει δικαιώματα που έχει κάθε Έλληνας πολίτης. Γιατί να περιοριστούν τα δικαιώματα των Ελλήνων; Με ποια λογική»;