«Green Villa» με κοινωνική συνείδηση και περιβαλλοντική ευαισθησία στην Ολλανδία

Τετραώροφο κτήριο γραφείων και κατοικιών, το οποίο εξωτερικά καλύπτεται εξ ολοκλήρου από ποικιλία φυτών σε γλάστρες, μεγάλες και πολύ-πολύ μεγάλες, σχεδίασε το, με έδρα το Ρότερνταμ, αρχιτεκτονικό γραφείο MVRDV.

Σε μία γωνία, κοντά στον ποταμό Ντόμελ στο ολλανδικό χωριό Sint-Michielsgestel, το κτήριο δεν αντιτίθεται, μορφικά, στις γειτονικές κτηριακές κατασκευές, αλλά η καλυμμένη με φυτά πρόσοψη τού επιτρέπει να «δένει» με το βουκολικό τοπίο του ποταμού, των λιβαδιών και των δέντρων.

Η «Green Villa» σχεδιάστηκε σε συνεργασία με το γραφείο Van Boven Architecten, το οποίο είναι και ο κατασκευαστής. Περιλαμβάνει χώρο γραφείων για την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Stein, στο ισόγειο. Πέντε διαμερίσματα στους τρεις υψηλότερους ορόφους και υπόγειο γκαράζ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.