Γυαλιά και σκελετοί οράσεως θα αποσταλούν σε άτομα με προβλήματα όρασης στην Αφρική

Γυαλιά και σκελετοί οράσεως θα αποσταλούν σε άτομα με προβλήματα όρασης στην Αφρική

Ένας μεγάλος αριθμός από γυαλιά και σκελετούς οράσεως που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο καμπάνιας συλλογής ανακυκλώσιμων γυαλιών δεύτερης ευκαιρίας, θα παραδοθούν στις προσεχείς ημέρες στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή Θεσσαλονίκης προκειμένου τα αποσταλούν σε χώρες της Αφρικής για άτομα που αντιμετωπίζουν διαθλαστικές ανωμαλίες και επίπεδα χαμηλής όρασης. Τα γυαλιά αυτά συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του περασμένου έτους στα ειδικά stands της καμπάνιας ανακυκλώσιμων γυαλιών δεύτερης ευκαιρίας με πρωτοβουλία του Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica.

Στην πρωτοβουλία αυτή συνέβαλαν και μαθητές- μαθήτριες της Β΄Γυμνασίου του Αρσάκειου Θεσσαλονίκης που επισκέφτηκαν την περασμένη Παρασκευή τη βασική μονάδα του Ινστιτούτου, στο πλαίσιο ημερίδας. Συγκεκριμένα τα παιδιά με χρήση ηλεκτρονικών φακόμετρων τελευταίας γενιάς, υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας του εξειδικευμένου τμήματος Παιδοφθαλμολογίας, πραγματοποίησαν μια σειρά από μετρήσεις στα οπτικά (καθορισμός διοπτριών), ενός πολύ μεγάλου όγκου από γυαλιά οράσεως και σκελετούς . Στη συνέχεια ταξινόμησαν και συσκεύασαν τα γυαλιά αυτά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τονίστηκαν και σχολιάστηκαν θέματα όπως: α) η σημασία της πρόληψης με απαραίτητους οφθαλμολογικούς ελέγχους στην προσχολική και σχολική ηλικία, β) ασυμπτωματικές οφθαλμικές παθήσεις σε παιδιά και πως εκείνες είναι σε θέση να επηρεάσουν μαθησιακές ικανότητες και σχολικές επιδόσεις, γ) οι πραγματικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουν συνάνθρωποί μας στην Αφρικανική ήπειρο και η σημασία της κοινωνικής βοήθειας σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, δ) το έργο της Ορθόδοξης Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

©Πηγή: amna.gr