Οι Εβδομάδες Μόδας του Μιλάνου και του Λονδίνου κατά του Brexit

Το Εθνικό Επιμελητήριο Ιταλικής Μόδας (CNMI) ανακοίνωσε σήμερα μια συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, το οποίο θα μεταφέρει ένα μέρος της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου με τις ανδρικές κολεξιόν για το φθινόπωρο και τον χειμώνα τον Ιανουάριο, στο Μιλάνο.

Την ημέρα που οι Βρετανοί ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες είτε θα ανοίξουν τον δρόμο για το Brexit είτε θα οδηγήσουν τη χώρα σε ένα ακόμη δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο πρόεδρος του CNMI δήλωσε ότι το Μιλάνο, η πρωτεύουσα της ιταλικής μόδας, θα φιλοξενήσει τη Στέλα Μακ Κάρτνεϊ, τον Αλεξάντερ Μακ Κουίν και την εταιρία A-Cold με ένδυση streetwear σχεδιασμένη από τον Σάμουελ Ρος.

“Είναι ένα πολιτικό μήνυμα συνεργασίας. Τα πάρα πολλά σύνορα δεν είναι καλά για το σύστημα της μόδας. Ασφαλώς, αυτό είναι και ένα μήνυμα από τους Βρετανούς φίλους μας που λέει ότι ακόμη και με το Brexit, θέλουν να συνεχίσουν να είναι μέρος του ευρωπαϊκού συστήματος μόδας”, δήλωσε ο Κάρλο Καπάσα σε συνέντευξη Τύπου. Η μόδα είναι “γέφυρα μεταξύ των χωρών”, πρόσθεσε.

©Πηγή: amna.gr