Η Λασίτσκενε κατά των αθλητικών αρχών της Ρωσίας για την κρίση ντόπινγκ στη χώρα

Η Λασίτσκενε κατά των αθλητικών αρχών της Ρωσίας για την κρίση ντόπινγκ στη χώρα

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του ύψους, Μαρία Λασίτσκενε, κατηγόρησε τις αθλητικές αρχές της Ρωσίας ότι απέτυχαν να προστατεύσουν τους αθλητές από την όλο και εντεινόμενη κρίση του ντόπινγκ που μαστίζει τη χώρα, σε μια σπάνια δημόσια κριτική κατά των κορυφαίων αξιωματούχων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για την καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα έναν νέο, αυτή τη φορά τετραετή αποκλεισμό της Ρωσίας, από κορυφαίες παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των επόμενων Θερινών και Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και του Μουντιάλ 2022, για παραποίηση εργαστηριακών δεδομένων.

Η απόφαση σημαίνει ότι οι Ρώσοι αθλητές που έχουν πάρει την άδεια να μετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020 θα το κάνουν αγωνιζόμενοι κάτω από μια ουδέτερη σημαία και όχι της χώρας τους. 

Όμως, η Λασίτσκενε και κάποιοι άλλοι Ρώσοι αθλητές του στίβου και του αγώνα αντιμετωπίζουν πρόσθετα εμπόδια στη λήψη της απαραίτητης άδειας συμμετοχής. «Έχω ήδη χάσει μία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και ενάμιση χρόνο συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις», έγραψε η Λασίτσκενε σε ανοικτή επιστολή απευθυνόμενη στις αθλητικές αρχές της Ρωσίας.

«Και φαίνεται ότι δεν είναι το τέλος της υπόθεσης. Έτσι, τελικά ποιος φταίει; Ποιος θα μου δώσει πίσω ό,τι έχασα;» έγραψε στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στο ρωσικό αθλητικό περιοδικό Media Championat.Com…

©Πηγή: amna.gr