Γκιουλέκας: «Στην Ελλάδα η αναβάθμιση των F-16 και των Mirage»

Γκιουλέκας: «Στην Ελλάδα η αναβάθμιση των F-16 και των Mirage»
INTIME
Την αποκάλυψη ότι η αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000 θα γίνει από Έλληνες τεχνικούς αποκλειστικά στην Ελλάδα έκανε μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κώστας Γκιουλέκας.

Όπως επισήμανε ο κ. Γκιουλέκας, «η απόφαση έχει ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο και ήδη προχωρούμε στην πρόσληψη ατόμων, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν αποκλειστικά για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000». Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε πως «ενισχύουμε ιδιαίτερα την ελληνική αμυντική βιομηχανία και η Ελλάδα πρέπει να στηρίζεται σε αυτή», ενώ τόνισε πως «το υπουργείο Άμυνας βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο συζήτησης με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και άλλα ανώτατα Ιδρύματα, για την παραγωγή ελληνικών Drones».

Ο κ. Γκιουλέκας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η χώρα μας μπορεί να στηρίξει με δυνάμεις τη Λιβύη –έπειτα και τις εξαγγελίες του υπ. Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά τη συνάντησή του με τον στρατάρχη Χαφτάρ-, τόνισε: «αν αποφασιστεί στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ειρηνευτική αποστολή στη Λιβύη και ζητηθεί η συνδρομή της Ελλάδας, τότε ναι, θα συμμετέχουμε και θα είμαστε με τη διεθνή κοινότητα, που προσπαθεί να διασφαλίσει την ειρήνη, υπό την αιγίδα πάντα του ΟΗΕ».

«Απειλεί με προκλητικό και απαράδεκτο τρόπο η Τουρκία»

Ο Κώστας Γκιουλέκας για την Τουρκία τόνισε ότι «απειλεί με έναν απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο, που νομίζω πια ότι δεν συναντά μόνο τη δική μας αντίδραση, αλλά και την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας» και, πρόσθεσε: «με την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει μία ξεκάθαρη θέση, και αυτό γιατί τα περισσότερα κόμματα πάρα τις πολιτικές διαφορές, συγκλίνουν σε κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Όλοι μας θέλουμε τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας».

Μάλιστα ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτήρισε ως «διεθνή ταραξία» την Τουρκία λόγω της στάσης που διατηρεί, ενώ τόνισε πως «η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα με τη γείτονα χώρα, είναι η υφαλοκρηπίδα». «Διασφαλίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διατηρώντας έναν δυνατό μηχανισμό, όπως τις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιουλέκας.

Για το μεταναστευτικό ο βουλευτής της ΝΔ επανέλαβε τη θέση του κόμματος, η οποία κυμαίνεται σε τρεις άξονες: «δημιουργία κέντρων κλειστού τύπου, ενίσχυση των συνόρων και στην άμεση εξέταση αιτούντων ασύλου, καθώς όσοι δεν δικαιούνται πρέπει να επαναπροωθούνται στις χώρες από όπου ήρθαν», τόνισε ο κ. Γκιουλέκας και διαμήνυσε: «η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών. Εμείς φυλάμε τα σύνορα της Ευρώπης και γι’ αυτό ζητούμε τη συνδρομή της».

Ακούστε όλα όσα είπε στον Flash 99,4 ο Κώστας Γκιουλέκας: