Κ. Πάσσαρης: Έκδοση στην Ελλάδα ζητούν οι αρχές

Κ. Πάσσαρης: «Καταδικάστε με μόνο για αυτά που έκανα»
Την έκδοση του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη στην Ελλάδα ζητούν οι αρχές της Ρουμανίας, με αίτημα που απέστειλαν στην χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Κώστα Πάσσαρη, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα και να δικαστεί στις 2 Δεκεμβρίου, στη δευτεροβάθμια δίκη του για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών, του Αθανάσιου Δρακόπουλου (47 ετών) και του Διονύση Αλεβιζόπουλου (49 ετών), στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, κατά τη διάρκεια της απόδρασής του το 2001.

Η πρώτη δίκη έγινε τον περασμένο Μάη, και η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον κακοποιό είναι τέσσερις φορές ισόβια και 71 ακόμη χρόνια. Ο Κώστας Πάσσαρης, που είχε ένα πλούσιο ενεργητικό από δολοφονίες, ληστείες, αποδράσεις, συμπλοκές, τραυματισμούς και ναρκωτικά, δηλώνει πλέον μετανιωμένος για το παρελθόν του και έχει στραφεί στη θρησκεία για να βρει τις λύσεις του.

Η δίκη καθυστέρησε 20 χρόνια

Για το αίτημα μεταφοράς του Πάσσαρη στην Ελλάδα, οι οικογένειες των θυμάτων ανέφεραν τα εξής, διά των δικηγόρων τους: «Πρέπει τώρα, χωρίς καθυστέρηση, οι Ελληνικές Αρχές να δεχτούν την πρόταση και να μεταχθεί στην Ελλάδα ο Πάσσαρης για έκτιση του υπόλοιπου της ποινής που του επιβλήθηκε στην Ρουμανία. Τούτο θα λάβει χώρα κατά ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Απόφασης-Πλαίσιο 2008/909/ΔΕΥ του Συμβουλίου της 27ης Νοεμβρίου 2008 κλπ σχετικά με την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να δικαστεί παρών και στην Ελλάδα, για τα αδικήματα που διέπραξε για τα οποία υπάρχει ανεπίτρεπτη καθυστέρηση εκδίκασης 20 περίπου χρόνων. Και για να εκτίσει στην Ελλάδα τις ποινές που τελικά θα του επιβληθούν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών στο οποίο δικάζεται την 2-12-2019. Είναι μοναδική ευκαιρία και οι συγγενείς των θυμάτων την αναμένουν».