Κ. Ποζρικίδης: “Η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει”

Κ. Ποζρικίδης: Η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει
Για την έκθεση της Philoxenia, μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, στον αέρα της εκπομπής “Μεσημέρι μαζί”, του Flash 99.4. O κ. Ποζρικίδης αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες που δίνουν πνοή στον χώρο του τουρισμού, ενώ επίσης μίλησε και για το πρόγραμμα της έκθεσης.

“Η Philoxenia έχει περίπου 550 εκθέτες, είναι πάρα πολλοί οι επισκέπτες που φιλοξενούμε. Είναι περίπου 4.500 τα ραντεβού που έχουν κλειστεί. Έχουμε πάρα πολλά προϊόντα, που αφορούν τη διατροφή στα ξενοδοχεία, την μεσογειακή διατροφή, τον καφέ”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος.

Όπως σημείωσε, τιμώμενη χώρα για φέτος είναι η Πολωνία. “Τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Πολωνία. Τιμώμενη περιφέρεια είναι η Θεσσαλία και τιμώμενος δήμος είναι ο Δήμος Τρίπολης, για να το δέσουμε και με τα 200 χρόνια. Η Πολωνία είναι μια χώρα που μας στέλνει κάθε χρόνο 1.000.000 τουρίστες, ενώ εμείς στέλνουμε πολύ λιγότερους. Πρώτη φορά εμφανίζεται στη Philoxenia και μάλιστα ως τιμώμενη χώρα, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Πολωνίας, και μάλιστα δένει πολύ καλά και με το συνέδριο Dark Tourism. Όπως ξέρετε η Πολωνία είναι μια χώρα μαρτυρική, είχε το Άουσβιτς εκεί”.

“Προτείνω σε όλους να δοκιμάσουν την εμπειρία του VR”

Ο κ. Ποζρικίδης μίλησε και για τις νέες τεχνολογίες που έχουν εισβάλλει και στον τομέα του τουρισμού, αναβαθμίζοντάς τον και προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για μια ιδανική ταξιδιωτική εμπειρία. “Ήδη πιλοτικά έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται το VR. Προτείνω σε όλους να το δοκιμάσουν ως εμπειρία. Είναι στο περίπτερο εφτά. Φοράς τα VR και εικονικά έχεις την εμπειρία να περιηγηθείς από το σπίτι, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου σε οποιαδήποτε χώρα. Μπορείς να ανοίξεις τα συρτάρια και να δεις το μπάνιο. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνολογία που τα επόμενα δύο χρόνια θα έχει ευρεία χρήση στον κόσμο του τουρισμού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Και βεβαίως υπάρχει και το άλλο σύστημα, το Artificial Intelligence, απ΄όπου μπορείς να κατεβάσεις πληροφορίες για τον προορισμό σου. Η τεχνολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και στο τουριστικό προϊόν”.

“Η Θεσσαλονίκη είναι προορισμός για τριήμερα και για συνέδρια”

Τέλος, ερωτηθείς για το αν η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στον χώρο του τουρισμού, ως ταξιδιωτικός προορισμός, ο κ. Ποζρικίδης τοποθετήθηκε ως εξής: “Αν υπάρχει η συνεννόηση που πρέπει να υπάρχει και αν υπάρχουν συνέργειες, η πόλη μας έχει προοπτική να γίνει ένας πολύ καλός τουριστικός προορισμός. Και μάλιστα τουριστικός προορισμός με τουρίστες και επισκέπτες, που μπορούν να έχουν υψηλή καταναλωτική δαπάνη. Γιατί εμείς δεν είμαστε ούτε resort μέρος, ούτε μέρος για να κάνεις μπάνια. Είμαστε ένας value for money προορισμός με ισχυρά πολιτιστικά στοιχεία, έχουμε εξαιρετικό κλίμα, άρα μπορούμε να πρωταγωνιστήσουμε και στα τριήμερα break για τον αστικό τουρισμό, όπως επίσης και στην βιομηχανία των συναντήσεων, με εκθέσεις, συνέδρια κλπ.

Ολόκληρη η συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ποζρικίδης εδώ: