Καράογλου: «Υψώστε την ελληνική σημαία»

«Ανοιχτή γραμμή» Καράογλου με δημάρχους περιοχών της Β. Ελλάδας που επλήγησαν από την κακοκαιρία
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Να υψώσουν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια και τα παράθυρά τους προτρέπει τους Έλληνες ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε μία κίνηση γεμάτη συμβολισμούς και σε μία προσπάθεια να τονώσει το αίσθημα της εθνικής ομοψυχίας.

«Οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Στο μέτωπο του κορωνοϊού η πειθαρχία στις οδηγίες των γιατρών και των αρχών, σε συνδυασμό με την εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και τον απολογισμό της ατομικής ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς έναντι των συμπολιτών μας, θα καθορίσουν το αν η πατρίδα μας καταφέρει να βγει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες από τον πόλεμο στον οποίο βρίσκεται με τον αόρατο εχθρό», σχολίασε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στον Έβρο.

«Στο μέτωπο των Καστανιών, τα παιδιά μας, πιστά στο καθήκον, υπερασπίζονται και διαφυλάσσουν με κάθε τρόπο τα εθνικά μας σύνορα, αποτρέποντας καθημερινές απόπειρες μαζικής εισβολής μεταναστών που χρησιμοποιούνται ως γεωπολιτικά πιόνια από την Τουρκία», ανέφερε σχετικά.

«Σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο η ελληνική σημαία»

«Επειδή οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας», εξήγησε ο κ. Καράογλου και πρόσθεσε:

«Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα και στα δυο μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821 που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Από τη στιγμή που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας,  ντύνουμε την Ελλάδα στα γαλανόλευκα, στέλνοντας το μήνυμα πως στις δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι.

Η σημαία είναι το σύμβολο των εθνικών μας αγώνων. Συλλογικά και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτήν τη δυσκολία».

Δείτε ακόμη:
Κορονοϊός: Ακέραιο το δώρο Πάσχα σε όλους