Κορονοϊός: Έχασε τη μάχη 70χρονος – Στους 6 οι νεκροί

Κορονοϊός: Έχασε τη μάχη 70χρονος – Στους 6 οι νεκροί
Στους έξι ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς έφυγε από τη ζωή και ένας 70χρονος από την Καστοριά.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα oladeka.com, ο 70χρονος νοσηλευόταν με πολλά προβλήματα υγείας. Είχε υποβληθεί σε τεστ για κορονοϊό, ωστόσο εξέπνευσε πριν προλάβει να βγει το αποτέλεσμα. Όταν αυτό βγήκε, λίγη ώρα αργότερα, έδειξε ότι ο εκλιπών ήταν όντως θετικός στη νόσο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα, στο νοσοκομείο της Καστορίας νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού και η σύζυγός του, η οποία επίσης έχει δώσει δείγμα και οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα.

Πάνω από 20 διασωληνωμένοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ασθενών που είναι διασωληνωμένοι, οι οποίοι ξεπερνούν, πλέον, τους 20.

Μόλις χθες, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, είχε κάνει λόγο για 13 διασωληνωμένους. Ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες η κατάσταση αρκετών ασθενών επιδεινώθηκε και οι γιατροί υποχρεώθηκαν να τους διασωληνώσουν.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας, βάσει μαθηματικών μοντέλων, υπολογίζεται πως τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.000-3.000.

Δείτε ακόμη:
Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων