Επαναπατρίζονται οι δύο Έλληνες του Diamond Princess

Κορωνοϊός: Επαναπατρίζονται οι δύο Έλληνες του Diamond Princess

Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα οι δύο Έλληνες επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, οι ελληνικές αρχές θα θέσουν σε εφαρμογή –πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- σχέδιο επαναπατρισμού των δύο Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κρουαζιερόπλοιο.

«Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε:

«Όποιον συμπατριώτη μας χρειαστεί από τις τέσσερις άκρες του κόσμου θα τον επαναπατρίσουμε, σωστά, δομημένα, οργανωμένα».

355 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, που μετέφερε 3.711 επιβάτες και πλήρωμα, τέθηκε σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, στις 3 Φεβρουαρίου, αφότου ένας άνδρας που αποβιβάστηκε από αυτό στο Χονγκ Κονγκ διαγνώστηκε με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τον Ιάπωνα υπουργό Υγείας, Κατσουνόμπου Κάτο, μέχρι στιγμής στο κρουαζιερόπλοιο έχουν επιβεβαιωθεί 355 κρούσματα του κορωνοϊού.

Δείτε ακόμη: Κορωνοϊός: Τους 1.700 πλησιάζουν οι νεκροί