Κορωνοϊός: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη

Κορονοϊός: Νέα μέτρα σε Μύκονο και Σαντορίνη με εντολή Χαρδαλιά!
EUROKINISSI/POOL ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κατά την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τέθηκαν σε καραντίνα περιοχή της Ξάνθης, λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, από τις 6:00 το απόγευμα και για δύο εβδομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Τετάρτης έχει μπει σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη.

«Εννέα άτομα στην Ξάνθη βρέθηκαν θετικοί στον ιό και από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή στην περιοχή. Γι’ αυτό αποφασίσαμε από σήμερα στις 6 το απόγευμα να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Η καραντίνα θα ισχύσει έως τις 7 Απριλίου, οπότε το θέμα θα επανεξεταστεί.

Υπενθυμίζεται ότι ένας άνδρας έχασε την ζωή τους από κορωνοϊό στον δήμο Μύκης, ενώ εννέα κρούσματα του θανατηφόρου ιού καταγράφηκαν στον δήμο.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε επίσης ότι λόγω των κρουσμάτων θα ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στην περιοχή της Ξάνθης. Ανέφερε επίσης ότι από αύριο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους πολίτες που έχουν τεθεί σε 14ημερη απομόνωση.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά και με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.