Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κοζάνη

Κορωνοϊός: Ύποπτο κρούσμα στην Κοζάνη
Μπορεί στον Αττικόν να σήμανε λήξη συναγερμού, καθώς δεν εντοπίστηκε κορωνοϊός στο δείγμα του 33χρονου Κινέζου, ωστόσο ύποπτο κρούσμα καταγράφηκε και στην Κοζάνη.

Από το πρωί της Τετάρτης (12/2) υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης, καθώς έγινε εισαγωγή ενός 19χρονου Ιάπωνα με συμπτώματα ιογενούς λοιμωξης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο 19χρονος ταξίδεψε στην Ελλάδα μέσω Σιγκαπούρης και Γερμανίας, ερχόμενος σε επαφή με δεκάδες Κινέζους.

Αυτός είναι και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στην Κοζάνη και στο Μαμάτειο Νοσοκομείο τέθηκε σε εφαρμογή όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.

Πιθανότατα πρόκειται για γρίπη

«Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από το πρωτόκολλο και, σύμφωνα με τις οδηγίες, ο ασθενής έχει μπει για τις επόμενες 48 ώρες σε θάλαμο απομόνωσης, μέχρι να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα ή όχι. Πάντως οι περισσότερες εκτιμήσεις δείχνουν ότι πρόκειται για γρίπη, αλλά θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις», δήλωσε στο Kozanimedia ο διοικητής του νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος.

Για την ώρα, ο 19χρονος Ιάπωνας παραμένει στο Μαμάτσειο. Θα μεταφερθεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας μόνο σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί ότι φέρει τον κορωνοϊό. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει την Πέμπτη (13/2).

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα συναγερμός είχε σημάνει στο Αττικόν, όπου είχε μεταφερθεί 33χρονος Κινέζος με συμπτώματα ίωσης. Τελικά, οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν αρνητικές ως προς την ύπαρξη κορωνοϊού.