Κρίσιμη σύσκεψη στα Σκόπια για τις εκλογές

Κρίσιμη σύσκεψη στα Σκόπια για τις εκλογές
INTIME
Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται και σήμερα στα Σκόπια, όπου συνεδριάζουν οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να μπορέσουν να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις πρόωρες εκλογές που εξήγγειλε το Σάββατο ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, ύστερα και το από το ευρωπαϊκό «όχι» για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 17:00 το απόγευμα (τοπική ώρα, 18:00 ώρα Κύπρου), λαμβάνουν μέρος όλοι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της γείτονος ώστε να αποφασιστεί μία κοινή γραμμή σχετικά με τη διενέργεια των εκλογών.

Σχεδόν όλα τα κόμματα έχουν δηλώσει υπέρ της διεξαγωγής τους, ενώ η κυβέρνηση σημειώνει πως ο λαός έχει το δικαίωμα να εκφράσει τη θέλησή του μετά τις σημαντικές εξελίξεις για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας.

«Τιμωρήστε την κυβέρνηση»

Η αντιπολίτευση έχει ήδη καλέσει τους πολίτες να «τιμωρήσουν» την κυβέρνηση, η οποία, όπως τονίζει, απέτυχε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή «οικογένεια». Τόνισε, επίσης, πως τα Σκόπια χρειάζονται μία καινούργια αρχή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έθεσε βέτο τόσο στα Σκόπια, όσο και στην Αλβανία, με τον Ζόραν Ζάεφ να αντιδρά εντόνως, σημειώνοντας πως η χώρα του έκανε όλα όσα όφειλε για να πάρει το πολυπόθητο «ναι».

«Οι Βρυξέλλες μας αδίκησαν», τόνισε ο Ζάεφ και έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος της ΕΕ».

Μιλώντας για τις εκλογές, τόνισε πως θα είναι δίκαιες και δημοκρατικές και σημείωσε πως θα συζητήσει με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς προτού μιλήσει για ημερομηνίες διεξαγωγής τους.

«Μαζί θα αποφασίσουμε», σημείωσε.

Δείτε επίσης: Απειλεί με νέες επιχειρήσεις στη Συρία ο Ερντογάν