Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Βενιζέλου και τη Μοναστηρίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Βενιζέλου και Μοναστηρίου
INTIME (Φωτ. αρχείου)
Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων θα ισχύσουν από σήμερα για τέσσερις μήνες στην οδό Μοναστηρίου στο ύψος του σταθμού «Δημοκρατίας» του μετρό Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό Α.Ε., η ρύθμιση της κυκλοφορίας στο σημείο κρίνεται αναγκαία για την εκτέλεση των εργασιών κατασκευής της κεντρικής νησίδας στη Μοναστηρίου.

Πιο αναλυτικά:

1) Διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις αριστερές λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Μοναστηρίου, από τη συμβολή με την οδό Μιχαήλ Καλού έως τη συμβολή της με την οδό Ενωτικών. Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Μοναστηρίου θα πραγματοποιείται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

2) Για τα οχήματα που κινούνται στη κάθοδο της οδού Προμηθέως προς την οδό Μοναστηριού επιτρέπεται μόνο η δεξιά στροφή προς τα δυτικά (προς Σιδηροδρομικό Σταθμό).
Υπενθυμίζεται, ότι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από σήμερα και στην οδό Βενιζέλου (δείτε εδώ).

Κλειστή για τέσσερις μήνες και η Βενιζέλου λόγω μετρό

Κλειστή για τέσσερις μήνες θα παραμείνει η οδός Βενιζέλου από την Ερμού έως την Εγνατία λόγω των έργων του μετρό.

Όπως ανακοινώθηκε, η Τροχαία Θεσσαλονίκης προχωρά στη διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Βενιζέλου από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία λόγω των εργασιών στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν για τέσσερις μήνες αρχής γενομένης από την Πέμπτη:

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη. Επιπροσθέτως η κυκλοφορία στο ανωτέρω αποκλεισμένο τμήμα καθώς επίσης και στις κάθετες οδούς που συμβάλλουν σε αυτό, θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών και για τις κινήσεις των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

2. Επανέρχεται στην κυκλοφορία η άνοδος της οδού Ελ.Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Εγνατία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.