Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος-Στόχος η δημιουργία γαστρονομικού κέντρου ΝΑ Ευρώπης

Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος-Στόχος η δημιουργία γαστρονομικού κέντρου ΝΑ Ευρώπης

Μετά τη βράβευσή της με χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος έχει ως επόμενο μεγάλο στόχο να φτιάξει το δικό της «σπίτι».
«Όραμά μας είναι η δημιουργία, στη Θεσσαλονίκη, του γαστρονομικού κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο δυσκολευόμαστε να υλοποιήσουμε, λόγω αδυναμίας να βρούμε τον χώρο. Πιστεύω, ωστόσο, ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο  αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος Χρήστος Γκότσης. 
«Για να γνωρίσει κανείς την κουζίνα μας υπάρχουν φυσικά τα εστιατόρια της πόλης μας, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτό. Χρειαζόμαστε έναν χώρο να κάνουμε, για παράδειγμα, παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους ή άλλες εκδηλώσεις, όπου θα συνδέουμε τη γαστρονομία με την ιστορία, τον πολιτισμό μας, τα τοπικά προϊόντα και θα προβάλουμε τις γεύσεις της Μακεδονίας. Ανάλογοι χώροι υπάρχουν στο εξωτερικό, γιατί όχι κι εδώ; Άλλωστε, εμείς ως Λέσχη έχουμε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεται, τον οποίο όταν δεν χρησιμοποιούμε τον αποσύρουμε σε αποθηκευτικούς χώρους», τόνισε ο κ. Γκότσης.
Υπενθυμίζεται ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος συμμετείχε για πρώτη φορά στον εν λόγω διεθνή διαγωνισμό, τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής (ΙΚΑ/Culinary Olympics 2020), που διεξάγονται έως τις 19 Φεβρουαρίου, στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Community Catering», το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου. 
Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος 2000 σεφ από 59 χώρες του κόσμου. Η συμμετοχή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού(ΕΟΤ).
Νικόλ Καζαντζίδου
 

©Πηγή: amna.gr