Μαγκριώτης: Χωρίς περιεχόμενο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Μαγκριώτης: Χωρίς περιεχόμενο το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ιδιαίτερα αιχμηρός για το έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που διοργανώνει το ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν Συντονιστής της Κίνησης «Προοδευτικοί Πολίτες για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας», Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος μιλώντας στον Flash 99,4 έκανε λόγο για «συμβολικό Συνέδριο χωρίς περιεχόμενο».

«Γίνεται απλώς επειδή το καταστατικό επιβάλει να ανανεωθεί η ηγεσία είτε με αλλαγή του καταστατικού που θα ορίζει αν ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ είναι αυτόματα και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αυτό θα ψηφιστεί, όπως προωθεί η κ. Γεννηματά, ή με την εκλογή νέας ηγεσίας, διότι είναι τυπικό θέμα. Το πεδίο του εσωτερικού διαλόγου δεν μπορεί να είναι το συμβολικό όνομα του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να είναι το περιεχόμενο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης, ο οποίος άφησε ερωτηματικά για το αν θα συμμετέχει στο Συνέδριο.

«Αναλωνόμαστε τώρα σε μία συμβολική μάχη γύρω από το όνομα και το σήμα του ΠΑΣΟΚ, όμως αυτό δεν είναι η ουσία. Πρέπει να δούμε το σύγχρονο μεταρρυθμιστικό κόμμα της χώρας μας και όχι των συμβόλων. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής, αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα», πρόσθεσε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ.

«Θα φανούν σύντομα τα εσωτερικά χαρακώματα στη Νέα Δημοκρατία»

Ο Γιάννης Μαγκριώτης εξήγησε επίσης τους λόγους «που το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε όλη την κρίση», κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για λασπολογία, «γιατί έτσι τους βόλευε».

Αναφορικά με την πορεία της νέας κυβέρνησης, ο κ. Μαγκριώτης πρόβλεψε πως «μόλις τελειώσουν οι μέρες από το ταξίδι του μέλιτος -τις επόμενες ημέρες δηλαδή- και θα χρειαστεί να παρθούν αποφάσεις για την επιλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα φανούν και πάλι στην επιφάνεια τα εσωτερικά χαρακώματα».

«Πολύ σύντομα θα απογοητευτεί ο κόσμος από τη νέα κυβέρνηση επειδή αδυνατεί όπως και όλα τα κόμματα να πάνε στο βάθος των προβλημάτων, να παράξουν σύγχρονες θέσεις που θα βγάλουν τη χώρα απ’ την κρίση και δεν θα διατηρούν μία οικονομία να σέρνεται, μία στασιμότητα και μία παραγωγική βάση σε αποσύνθεση και μία κοινωνία σε απόγνωση όπου ο νέος κόσμος συνεχίζει το ταξίδι της ξενιτιάς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγκριώτης, ενώ εξαπέλυσε επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αδυνατεί να κάνει το μεγάλο βήμα και μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο κόμμα που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ και, πρόσθεσε ότι «κινείται στον λαϊκισμό και στις παρυφές μίας ριζοσπαστικής Αριστεράς». «Ο ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε ο κ. Μαγκριώτης, «μπορεί να αναπαραγάγει τον γνωστό μύθο –ο οποίος κατέρρευσε- ότι το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για την κρίση, για να κρατά τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του».

Για το μεταναστευτικό-προσφυγικό

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «η πίεση θα είναι τόσο μεγάλη τα επόμενα χρόνια στην Ευρώπη, που χρειάζεται διεθνή -πια- πολιτική».

«Όσο αναπτύσσονται πολιτισμοί όπου θα ζούνε σε καθεστώς ανασφάλειας, φτώχειας,  εμφυλίων και θα βλέπουν από τους δορυφόρους πώς ζουν στην Ευρώπη ή στην Αμερική, καταλαβαίνω ότι θα θυσιάσουν τη ζωή τους σε οποιαδήποτε θάλασσα και ποτάμι της Μεσογείου για ένα καλύτερο αύριο. Σε λίγο καιρό θα εμφανίζονται περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη γι’αυτό στην Ελλάδα χρειάζεται εσωτερική ανακατανομή η σωστή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων», επισήμανε ο κ. Μαγκριώτης.

Ακούστε το ηχητικό: