Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη είσοδο»

Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη είσοδο»
«Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη είσοδο στην Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μήνυμά του στα social media, μετά τη συγκέντρωση μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός θέλησε να στείλει ένα σαφέστατο μήνυμα, μετά τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ωρών και την απειλή της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη. Το γεγονός ότι εκατοντάδες μετανάστες κατευθύνθηκαν μέσω Αδριανούπολης προς τη χώρα μας κινητοποίησε τις ελληνικές αρχές, που έσπευσαν να κλείσουν το τελωνείο στις Καστανιές.

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στην ελληνοτουρκική μεθόριο και έχει προσπαθήσει να μπει παράνομα στη χώρα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα ανεχθούμε παράνομες εισόδους στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια στα σύνορα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Δεν θα υποστούμε τις συνέπειες αποφάσεων άλλων»

Μάλιστα, σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δεν θα υποστεί τις συνέπειες των αποφάσεων που λαμβάνουν άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

Δείτε ακόμη: Κύμα προσφύγων στα σύνορα – Κλειστές οι Καστανιές