Μητσοτάκης: Ελλάδα και Κίνα μπορούν να κερδίσουν πολλά

mitsotakis_kinezosproedros.jpg
«Σας καλοσωρίζω στην ηλιόλουστη Αθήνα και πιστεύω ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι ένας σημαντικός σταθμός στην εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως «Ελλάδα και Κίνα μπορούν να κερδίσουν πολλά από τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των δύο χωρών».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης «θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλο το φάσμα των διμερών μας σχέσεων που θα αποτυπωθούν με τις 16 συμφωνίες που θα υπογραφούν».

Σι Τζινπίνγκ: Η Κίνα προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις χώρες

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κίνας ανέφερε ότι «η Κίνα είναι αφοσιωμένη σε ένα οικονομικό άνοιγμα και προσφέρει ευκαιρίες σε όλες τις χώρες».

Και τόνισε στον κ. Μητσοτάκη πως «υπό την ηγεσία σας η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να ενισχύσει την οικονομία. Από τη συνεργασία μας μπορεί να επωφεληθούν όλοι».

Όσον αφορά στο λιμάνι του Πειραιά ο Σι Τζινπίνγκ υπογράμμισε πως «η συνεργασία μας το έκανε το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Πιστεύουμε ότι πάντοτε η συνεργασία μας θα έχει αποτέλεσμα τα που θα ωφελήσουν τις δύο χώρες».