ΠΘ: «Αντιπολίτευση με μαγκάλια από ΣΥΡΙΖΑ»

Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε στην αντιπολίτευση με τα μαγκάλια»
Ένταση επικράτησε στη Βουλή, αφού ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε μύδρους κατά του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον πως “κάνει αντιπολίτευση με τα μαγκάλια”, ενώ λάβρος ήταν στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό ως τον “μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα”.

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη και ο γραμματέας του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για το “αμαρτωλό εξάμηνο του 2015”, και τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά πως ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε εκεί που η Νέα Δημοκρατία απέτυχε.

Καβγάς και βαριές εκφράσεις για τα μαγκάλια

Οι πρωτολογίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα κύλησαν ήρεμα, εντούτοις οι δευτερολογίες εξελίχθηκαν σε καβγά. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έφυγε η κρίση από τη χώρα αλλά μείνατε εσείς με τη δική σας εσωτερική κρίση». Χαρακτηριστικά είπε ακόμα ότι «δεν είστε στο εδώ και τώρα, είστε στο εκεί και τότε, στο 2014» αναφορικά με τις αναρτήσεις του Αλέξη Τσίπρα για λιποθυμίες παιδιών.

Όταν ανέβηκε στο βήμα ο Αλέξης Τσίπρας για τη δευτερολογία του απάντησε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς σε αυτό το σχόλιο, λέγοντας πως αυτά που ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ύβρις για τους νεκρούς, ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα.

Μητσοτάκης: Γιατί φεύγετε, κ. Τσίπρα, όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης;

Ο πρωθυπουργός ρώτησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «γιατί δεν είστε στην αίθουσα όταν μιλά ο Βαρουφάκης; Είπε διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα. Μας είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι συμφωνήσατε να βγάλετε μεγάλα πλεονάσματα για να πάρετε τα εργασιακά. Αλήθεια; Ετσι προέκυψαν τα μεγάλα πλεονάσματα; Ισως τελικά αυτή η συζήτηση για το αμαρτωλό εξάμηνο του 2015 να πρέπει να γίνει για να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα και να μάθουμε τι έγινε τότε. Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά τα τέσσερα χρόνια, προτείνω κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Τσίπρα – Βαρουφάκη για να μάθουμε τι έγινε το εξάμηνο του 2015», είπε ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Αγαπήσατε τον Βαρουφάκη γιατί σας είναι σημαντικός

Απάντηση στον πρωθυπουργό σε πολύ υψηλούς τόνους έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του: «Λέγατε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι ο άνθρωπος που έχει καταστρέψει τη χώρα. Τώρα τον αγαπήσατε γιατί σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους. Θα απαντήσω σε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης: Μάλλον έχετε ξεχάσει τον τρόπο που κάνατε εσείς αντιπολίτευση. Μόλις αναλάβατε την ηγεσία της ΝΔ αρχίσατε να ζητάτε εκλογές. Επί τριάμισι χρόνια ζητούσατε εκλογές. Και προβλέψατε καταστροφές και τέταρτο μνημόνιο.

Ξεχνάτε ότι εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς τα καταφέραμε. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και για αυτά που εσείς σήμερα κοκορεύεστε οφείλονται στο ότι εμείς τα καταφέραμε. Με κατηγορούσατε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με το Μακεδονικό. Και δεν ζητήσατε ούτε συγγνώμη όταν ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ είπε ότι είναι αθλιότητα. Το Μακεδονικό λέγατε είναι μια προδοτική συμφωνία και σήμερα την εφαρμόζετε και την τιμάτε. Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».