«Νέκρωσαν» τα νησιά του Β. Αιγαίου από την απεργία

«Νέκρωσαν» τα νησιά του Β. Αιγαίου από τη γενική απεργία
INTIME
Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουντζούρης, ο οποίος μιλώντας στον Flash 99,4 και στην εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι», τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, θέλουμε πίσω τις ζωές μας».

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί πραγματοποιούνται ειρηνικές συγκεντρώσεις σε Χίο, Λέσβο και Σάμο –έχει κηρυχθεί και γενική απεργία-, την ώρα που στη Βουλή διεξαγόταν η ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με λίγα λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου είχε να διαχειριστεί μια “βόμβα” στο Αιγαίο, με τους πολίτες να κινητοποιούνται με κεντρικό σύνθημα «θέλουμε πίσω τη ζωή μας, θέλουμε πίσω τα νησιά μας».

Ο κ. Μουντζούρης επισήμανε ότι τους τελευταίους 5 μήνες «εξαγγέλλονται μονάχα σχέδια από την κυβέρνηση, μας έχουν παρουσιάσει 5 σχέδια με 5 διαφορετικούς συντονιστές. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, έχει φορτιστεί αρκετά το Βόρειο Αιγαίου, επιτέλους, ας προχωρήσει κάτι!», ανέφερε χαρακτηριστικά και, πρόσθεσε: «Το μόνο που γίνεται είναι να αυξάνεται ο αριθμός των συσσωρευμένων μεταναστών».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μουντζούρης στον Flash 99,4:

Μάλιστα εκτός από τις σημερινές κινητοποιήσεις, ο κ. Μουντζούρης επισήμανε ότι «αύριο έχουμε σύσκεψη με τον κ. Μηταράκη όπου θα του επιδώσουμε σχετικό ψήφισμα», ενώ σε ερώτηση για το πόσοι πρόσφυγες-μετανάστες υπολογίζονται στα νησιά αυτή τη στιγμή, ο περιφερειάρχης απάντησε «περίπου 40.000-50.000».

Από την άλλη πλευρά ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Άρης Χατζηκομνηνός, μιλώντας στον Flash 99,4 επισήμανε ότι «αυτό που προέχει είναι να βγει ένα μήνυμα ενότητας από τον κόσμο». Μάλιστα ο κ. Χατζηκομνημνός τόνισε ότι «σήμερα μπορεί να συμμετέχουν και κάποιες μειοψηφίες που έχουν δικούς τους στόχους για να έρχονται ελεύθεροι οι… ταλαιπωρημένοι λαθρομετανάστες, να παίρνουν τα χαρτάκια τους, να πηγαίνουν στις δομές όπου τους παρέχεται η νοσηλεία, να πάρουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και αν πηγαίνουν όπου θέλουν».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Χατζηκομνηνός στον Flash 99,4: