Νέος κοροναϊός: Πάνω από 56 εκατ. Κινέζοι αποκλεισμένοι στις πόλεις τους – Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Γαλλία, Αυστραλία, Μαλαισία και Ιαπωνία

Νέος κοροναϊός: Πάνω από 56 εκατ. Κινέζοι αποκλεισμένοι στις πόλεις τους - Επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Γαλλία, Αυστραλία, Μαλαισία και Ιαπωνία
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διευρύνεται η ζώνη αποκλεισμού που έχει επιβληθεί για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού που ξεκίνησε από την Ουχάν, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό πάνω από 56 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου.

Νέος κοροναϊός: 41 νεκροί στην Κίνα

Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γαλλία

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Αυστραλία

Νέος κοροναϊός: Τα τρία πρώτα κρούσματα στη Μαλαισία επιβεβαίωσαν οι αρχές

Πέντε ακόμα πόλεις στην επαρχία Χουμπέι (κεντρική Κίνα) προστέθηκαν στις 13 που είχαν ήδη επηρεαστεί από τα μέτρα αυτά και που περιλαμβάνουν κυρίως την αναστολή λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς και το κλείσιμο κεντρικών οδικών αρτηριών.

Παράλληλα, οι κινεζικές αρχές προχώρησαν στη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων του κοροναϊού σε τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου και όλοι οι ταξιδιώτες με συμπτώματα πνευμονίας «θα μεταφέρονται άμεσα» σε κάποιο ιατρικό κέντρο.

Την ίδια ώρα, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε και τρίτο κρούσμα του κοροναϊού. Πρόκειται για μια γυναίκα ηλικίας περίπου 35 ετών που ζει στην Ουχάν και έφθασε στην Ιαπωνία στις 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

 

©Πηγή: amna.gr