Ο Δ. Βίτσας απαντά για την αντίδραση του στην αδιαθεσία Τατσόπουλου

Ο Δ. Βίτσας απαντά για την αντίδραση του στην αδιαθεσία Τατσόπουλου
INTIME
«Το βασικό ζήτημα είναι να πάει καλά ο Πέτρος» τόνισε για το πρόβλημα υγείας του Πέτρου Τατσόπουλου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος βρισκόταν δίπλα στον συγγραφέα στο στούντιο του Alpha, όταν παραπονέθηκε για οξείς πόνους στο στήθος.
Ο βουλευτής ήταν καυστικός σε όσους τον επέκριναν για τη στάση του την ώρα του περιστατικού, και διηγήθηκε τι συνέβη.
Δείτε στο βίντεο πώς είχε αντιδράσει ο Δ. Βίτσας την ώρα της εκπομπής:

«Ήταν σημαντική η βοήθεια του κ. Λύρα (σ.σ πλαστικός χειρουργός), και το κουράγιο του Πέτρου που είπε “θέλω να αποχωρήσω, γιατί ένιωσα έναν οξύ πόνο”… Σημασία έχει να γίνει καλά» είπε μιλώντας ο κ. Βίτσας.

Ο Δημήτρης Βίτσας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για όσους τον κατέκριναν για την αντίδρασή του. «Βγήκαν και μερικά τρολ… Η βλακεία είναι ανίκητη» σχολίασε.

«Ο Πέτρος ήταν εξαιρετικά τυχερός που ήταν στο στούντιο, που δεν ήταν μόνος του, ότι μίλησε, ότι υπήρχε γιατρός τυχαία, και η ταχύτητα που ήρθε το ΕΚΑΒ… Όλα αυτά έπαιξαν ρόλο. Εξαιρετικοί ήταν και οι γιατροί του Ιπποκράτειου, κατάλαβαν αμέσως τι έχει γίνει και μπήκε κατευθείαν στο χειρουργείο» σημείωσε ο βουλευτής.

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν:

«Ανακοινώνεται ότι ο συγγραφέας, και πρώην Βουλευτής, κ. Πέτρος Τατσόπουλος αφίχθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 12.02 στο ΤΕΠ του Ιπποκρατείου Αθήνας με οξύ οπισθοστερνικό άλγος. Μεταφέρθηκε στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής αμέσως, όπου διαγνώστηκε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο χειρουργείο καρδιάς επειγόντως (ώρα 12.50), όπου διαπιστώθηκε Οξύς Διαχωρισμός Ανιούσης Αορτής συνοδευόμενος από οξύ επιπωματισμό. Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15. Μετά την πάροδο του επόμενου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».