Ο δήμος Αγ. Βαρβάρας κατέβαλε την ενίσχυση στους πληγέντες από τον σεισμό

Ο δήμος Αγ. Βαρβάρας κατέβαλε την ενίσχυση στους πληγέντες από τον σεισμό

Καταβλήθηκε από τον δήμο Αγίας Βαρβάρας η οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες της πόλης από το σεισμό της 19ης Ιουλίου 2019. Η δημοτική Αρχή είχε θέσει το θέμα αυτό στις άμεσες προτεραιότητές της κι έτσι διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι διαδικασίες ελέγχου, αξιολόγησης, έγκρισης και εκταμίευσης.
 
Σήμερα ο δήμος κατέβαλε την οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους. Το συνολικό ποσό της ενίσχυσης στους κατοίκους της πόλης ανήλθε σε 88.854 ευρώ. Συγκεκριμένα, 37 νοικοκυριά έλαβαν οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη βιοτικών αναγκών, 32 από αυτά τα νοικοκυριά έλαβαν πρόσθετη ενίσχυση για απλές επισκευαστικές εργασίες και για αποκατάσταση οικοσκευής, ενώ δύο δικαιούχοι ΑμεΑ, όπως προβλέπεται για ειδικές κατηγορίες, έλαβαν επιπλέον οικονομική ενίσχυση. 
 
Οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας είχαν ήδη ενημερωθεί από τον δήμο με προσωπική επιστολή για το αποτέλεσμα των ελέγχων και έλαβαν μήνυμα sms στο κινητό τηλέφωνό τους για την καταβολή στον τραπεζικό τους λογαριασμό, της οικονομικής ενίσχυσης που δικαιούνται.
 

©Πηγή: amna.gr