Ο Ρουβίκωνας πήγε… Κολωνάκι

Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε γραφεία εφημερίδων
INTIME (φωτό αρχείου)
Παρέμβαση στους δρόμους του Κολωνακίου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου ο Ρουβίκωνας μαζί με άλλες αναρχικές ομάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, «ένα μπλοκ συντρόφων/ισσων, εργαζόμενοι, άνεργοι, υποαπασχολούμενοι αποφασίσαμε “να ρίξουμε μια ματιά” σε μια τόσο συμβολική περιοχή ακριβώς δίπλα στα Εξάρχεια που για χρόνια αντιμετωπίζονταν με σνομπισμό».

Μάλιστα αναφέρεται πως «παρά την τόση εγκληματικότητα στο Κολωνάκι, παρά το ότι είναι το αληθινό άβατο ανομίας στην Αθήνα, δεν υπάρχουν διμοιρίες σε κάθε στενό, η αστυνομία δεν ξεβρακώνει και δεν εξευτελίζει κόσμο, υπάρχουν γνώριμοι μποτιλιαρισμένοι δρόμοι, ωραίες μικρές πλατείες, τοίχοι για συνθήματα και τόσα άδεια σπίτια».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για έναν διμέτωπο αγώνα: «Από τη μία να υπερασπιστούμε τα Εξάρχεια και από την άλλη να επεκτείνουμε τα “Εξάρχεια” και σε άλλες γειτονιές. Κι αυτό δεν είναι απλά μια τακτική αναγκαιότητα είναι στρατηγική επιλογή. Ένας διμέτωπος αγώνας ενός κινήματος που φάνηκε τόσο την 17η Νοέμβρη όσο και την 6η Δεκέμβρη».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο «Ρουβίκωνα», η Αναρχική Ομοσπονδία, η Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση κ.α.