Ο Τσίπρας δεν θέλει καμία τάση, ούτε κεντροδεξιά

Ο Τσίπρας δεν θέλει καμία τάση, ούτε κεντροδεξιά
INTIME
Μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, ισχυριζόμενος μέσω των συνεργατών του πως το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκριθεί με τη διακήρυξη- κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του Σεπτεμβρίου για συμμετοχή στο συνέδριο, που αποτελεί και προϋπόθεση για όποιον θέλει να είναι ένα ισότιμο μέλος σε αυτή την επανεκκίνηση.

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Αυτό δεν ισχύει μόνο για τις παραδοσιακές τάσεις του κόμματος, μολονότι ούτε αυτές είναι θεσμοθετημένες, αλλά και για την κεντροδεξιά τάση την οποία φιλοδοξεί να συστήσει ο Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος, σημειωτέον, δεν έχει γίνει ακόμα (;) μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ότι η Δεξιά δεν χωρά στο κόμμα εφόσον ομνύει ακόμα στις θέσεις της ο κ. Τσίπρας έχει τη σύμφωνη γνώμη και του γραμματέα, Πάνου Σκουρλέτη.

Κομματικές πηγές σημειώνουν πως κεντροδεξιοί έρχονται στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2012, αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να επιλέξει αν θέλει να είναι απλώς συνεργαζόμενος ή μέλος.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης, «αν επιθυμεί κάποιος να γίνει οργανικό μέλος της προσπάθειάς μας, σημαίνει ότι αποδέχεται και το στόχο μας, που είναι σοσιαλισμός με δημοκρατία κι ελευθερία».

Με αφορμή, εξάλλου, τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis και τα όσα περί αρμών της εξουσίας είπε ο κ. Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, συνεργάτες του κάνουν ευθέως λόγο για στοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Μαξίμου.

Κι αυτό γιατί αναγνωρίζουν ότι μολονότι ηττήθηκε τρεις φορές μέσα στο 2019, αυτός παραμένει το βαρύ χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του στην εξουσία.

Στο μεταξύ, το κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο προετοιμάζει επιτροπή υπό τον Γιώργο Σταθάκη, θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης της 8ης Μαρτίου.

Το προσχέδιό του είναι γύρω στις 80 σελίδες και γίνεται προσπάθεια να μειωθεί στις μισές.

Φοβικός Μητσοτάκης και για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, στην Κουμουνδούρου μιλούν για φοβική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και για σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών άμα τη αναλήψει των καθηκόντων της Προέδρου της Δημοκρατίας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ισχυρίζονται πως ο πρωθυπουργός φοβάται πίεση από την αντιπολίτευση για κλιμάκωση της στάσης του απέναντι στην Τουρκία.