Π. Ψωμιάδης: Όλα τα κόμματα πούλησαν τη Μακεδονία

Π. Ψωμιάδης: «Να απομακρυνθεί άμεσα ο Λευτέρης Αυγενάκης»
«Δεν είναι τόσο εύκολο να πάμε στη Χάγη γιατί θα χάσουμε χωρίς αίμα» δήλωσε στον Flash 99,4 ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Εκτίμησε δε πως προς το παρόν έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο να γίνει κάποιο επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. «Μπήκαμε σε τουριστική περίοδο, δε συμφέρει ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ελλάδα ένα θερμό επεισόδιο. Όμως θα συμβεί κάτι στο Αιγαίο».

Κληθείς να σχολιάσει τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης τόνισε πως έκανε πολύ καλό ξεκίνημα «τόσο καλά που δεν το περίμενε κανείς» αλλά είπε πως «έχει κάνει κοιλιά, η οποία θα συνεχιστεί και αναφέρομαι στο θέμα των λαθροεισβολέων. Δε χειρίστηκε το θέμα άμεσα και δραστικά».

Αναφερόμενος στις κλειστές δομές που σχεδιάζει η κυβέρνηση ο κ. Ψωμιάδης είπε πως θα προσθέσουν κάτι θετικό «αλλά από την άλλη νομιμοποιείται η παρουσία και η μονιμότητα των λαθροεισβολέων στη χώρα μας. Το 70% των λαθροεισβολέων έχει εγκατασταθεί στην Κεντρική Μακεδονία με βρόμικο σχέδιο της παγκόσμιας τραπεζικής συμμορίας για αλλοίωση πληθυσμού εθνότητας, γλώσσας, ιστορίας, θρησκεύματος. Μετά από 30- 40 χρόνια δεν θα υπάρχει ελληνική Μακεδονία».

Ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα» τα κόκκινα δάνεια λέγοντας πως είναι «έγκλημα της πολιτείας και του τραπεζικού συστήματος έστω και ένας να χάσει το σπίτι του» και εκτίμησε πως θα δούμε και στη χώρα μας εικόνες Ισπανίας.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Κουρουμπλή ότι οι Μικρασιάτες μπήκαν παράνομα στη χώρα ο κ. Ψωμάδης απάντησε πως «είναι ντροπή του και για την ελληνική πολιτική σκηνή που αυτός ο άνθρωπος ήταν υπουργός και μάλιστα Πόντιος, στέλεχος του ποντιακού χώρου, δεν έλειψε ποτέ από ποντιακές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά».

Σχολιάζοντας την πορεία του Κωνσταντίνου Ζέρβα σημείωσε πως «η εικόνα του κ. Ζέρβα είναι πολύ καλή επικοινωνιακά. Περίμενα πιο γρήγορες στροφές σε θέματα όπως καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, έχει πολύ δρόμο. Θεωρώ πως στην ομάδα του κάτι δεν πάει καλά. Και αυτό που έκανε με την πλατεία δικαστηρίων ήταν πολύ καλό. Κρίμα που δεν κάνει και το καρναβάλι».

Όσον αφορά στις σχέσεις του με τη ΝΔ είπε πως «Ψυχή τε και σώματι, είναι η καλύτερη ιδεολογία αλλά είναι η παράταξη που δε βοήθησε όσο θα έπρεπε τους πολίτες. Η λέξη αλληλεγγύη λείπει από το λεξιλόγιό της. Ήμουν αγωνιστής με τεράστια πορεία και έργο. Έπρεπε να εκτελέσω κάποιες εντολές. Δεν το έκανα από παιδί. Να πουλήσω Μακεδονία, θρησκεία, οικογένεια; Αν το έκανα θα ήμουν πρωθυπουργός. Τέθηκα στο πολιτικό περιθώριο γιατί έμεινα σταθερός στις αξίες του Κ. Καραμανλή: πατρίδα, θρησκεία οικογένεια».

Για τη στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Παναγιώτης Ψωμιάδης υπογράμμισε: «Πίστευα πως η ΝΔ δεν θα δεχόταν ποτέ το ξεπούλημα της καρδιάς της Ελλάδας που είναι η Μακεδονία. Η Μακεδονία πουλήθηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα. Να ευχηθούμε να βγει ο Ζάεφ, οι επόμενοι είναι εθνικιστές. Το μεγάλο ποσοστό των ακραίων στα Σκόπια θέλουν σκέτο «Μακεδονία».

Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον δήλωσε πως παραμένει μάχιμος, στρατιώτης και εκτίμησε πως σύντομα θα επιστρέψει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. «Είναι δίκαιο το αίτημα μου, το δέχτηκε και ο υπουργός. Έχουν γίνει ενέργειες» ανέφερε.

Ακούστε όσα είπε στον Flash 99,4 ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.